İmama ince ayar

İskenderun’da imam Yusuf Kaklık, 210 kiloya ulaştı. Görevini yapamayacak hale gelince zayıflamaya karar verdi. 5 ayda 90 kilo verip hayata yeniden bağlandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mayıs 2016 Güncelleme 07 Mayıs 2016, 00:00
İmama ince ayar

İÇİNDEKİLER

Hatay İskenderun'daki bir camide imam Yusuf Kaklık, hızla kilo aldı. Tam 210 kiloya ulaştı. Kilolarla birlikte hipertansiyon, uyku apnesi ve KOAH hastalığı başladı. Kilolarının üstüne bir de hastalıklar eklenince mesleğini yapamaz hale geldi. Bu durum onu toplumdan da yavaş yavaş uzaklaştırmaya başladı. Yürümekte dahi zorlandı. Hatta KOAH hastalığı nedeniye yaşadığı nefes darlığı uzun süre konuşmasına izin vermedi.

HASTALIKLARA DUR DEDİ
Yaşanan tüm olumsuzluklara dur demek için zayıflamaya karar verdi. Gittiği hastanede reflü hastalığı da teşhis edildi. Bunun üzerine Obezite ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş ile tanıştı. Yapılan testlerde de 'Süper obezite' sınıfına girdiği anlaşıldı. Tek çaresi vardı. O da ameliyattı. Tedavilerin ardından operasyon geçirdi. Sonraki süreçte önerilere dikkat etti. 5 ayda 90 kilo verdi. 120 kiloya indi. Sadece kilolarından değil hastalıklarından da kurtuldu. Hayata yeniden başlayıp görevine geri dönen Yusuf Kaklık, kısa sürede kilo verip görevine geri dönmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.