İhanet kuyusu

Yengesiyle yasak aşk yaşayan Ali Ekmekçi, ağabeyi Sami Ekmekçi’yi öldürüp kuyuya attı. Korkunç cinayet, tam 26 yıl sonra Avustralya’dan gelen bir ihbar üzerine ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2016 Güncelleme 06 Mayıs 2016, 00:00
İhanet kuyusu

İÇİNDEKİLER

Konya'nın Çumra ilçesinde düğünlerde müzisyenlik yapan Sami Ekmekçi, 26 yıl önce eşi Safiye Demirci (45) ile yasak aşk yaşayan kardeşi Ali Ekmekçi (49) tarafından öldürüldü. Ali Ekmekçi ağabeyinin cesedini, yengesinin erkek kardeşi Şani Demirci (40) ile birlikte bir su kuyusuna attı. İddiaya göre, 6 ay önce Avustralya'da yaşayan bir kişi, Konya emniyetine mail yoluyla bir ihbarda bulundu. İhbarda, 90'lı yılların başında Çumra ilçesinde yaşayan Sami Ekmekçi'nin arkadaşı olduğunu belirtti. Sonra Sami Ekmekçi'nin eşi Safiye ile kardeşi Ali arasında ilişki söylentilerinin çıktığı ve arkadaşının ortadan kaybolduğunu söyledi. Gelen ihbar üzerine ekipler, Sami Ekmekçi'nin 1989 yılından bu yana herhangi bir kaydının olmadığını tespit etti. Polis, Konya'da fırıncılık yapan Ali Ekmekçi, Safiye Demirci ile kardeşi Şani Demirci'yi gözaltına aldı. Şani Demirci polise şunları söyledi: "O yıllarda 14 yaşındaydım ve askerden gelen Ali Ekmekçi ile birlikte fırında çalışıyorduk. Ablamla, Ali'nin ilişki yaşadığını öğrendim. İkisi plan yapıp Sami'yi öldürdü. Hatta cinyetten sonra birbirlerine bakarak güldüler. Sonra Sami'yi battaniyeye sarıp su kuyusuna attık." Ağabeyini öldüren Ali Ekmekçi ise "Ben askerdeyken ağabeyim evlendi. Bana evlilik fotoğrafları geldi. Fotoğrafı görünce ağabeyim çirkin yengem çok güzel geldi bana. Askerden geldikten sonra yengemle ilişki yaşadık. Ağabeyim Sami'yi ortadan kaldırma konusunda anlaştık. Yaptığımız plan sonrasında Safiye evin kapısını açık bırakarak, girişe bir sopa koydu. Sopayla uyuyan ağabeyime vurmaya başladık. Sonra iple boğduk" şeklinde konuştuğu belirtildi. Polis, cinayetten 4 yıl sonra 1994 yılında Safiye Demirci'nin şiddet bahanesiyle eşi Sami Ekmekçi'ye boşanma davası açtığını belirledi. Ali Demirci'nin tanık olarak ifadesinin alındığı mahkeme Sami Ekmekçi'yi de görmek istedi. Ancak Ali Ekmekçi'nin mahkemeye ağabeyinin gelmek istemediğini söylediği öğrenildi.

'İYİ Kİ YAKALADINIZ'
Ali Ekmekçi olay yerine götürüldü. Soğukkanlı bir şekilde cinayeti itiraf eden Ali Ekmekçi'nin "Yıllardır çektiğim yükten kurtuldum. İyi ki beni yakaladınız" dediği öğrenildi. Cesedin hızlı tren hattının geçtiği bölgede olduğu tahmin ediliyor.



BAŞKASIYLA EVLENDİĞİ HALDE...
Cinayetten sonra başka biriyle evlenen Ekmekçi, yengesini aklından çıkaramadı. Safiye Demirci'ye bir ev tutarak yasak aşkını sürdürdü. 1996 yılında Safiye Demirci de evlendi. İstanbul'a yerleşen Demirci ifadesinde, eşi Sami Ekmekçi'nin neden öldüğünü bilmediğini iddia etti.