İETT'den akıllı durak projesi

İETT tarafından üretilen enerjisini güneş panellerinden alan Konsept Akıllı Durak, Yıldız Teknik Üniversitesi durağında hizmet vermeye başladı. Yeni duraklarda, İstanbulkart dolumu yapılabilecek. Engelli yolcuların akülü araçları için şarj imkanı da bulunan duraklarda, yolcular istedikleri zaman 'bas-konuş' sistemi sayesinde İETT ile iletişime geçebilecek.

Giriş Tarihi 06 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 06 Mayıs 2016, 15:35
İETT’den akıllı durak projesi

İÇİNDEKİLER

İETT, ''Konsept Akıllı Durak'' projesini hayata geçirerek yolcu memnuniyetini artıracak proje çalışmalarını hızlandırdı. Teknolojik Akıllı Durak, Barbaros Bulvarı üzerinde bulunan Yıldız Teknik Üniversitesi durağında konumlandırıldı. Tüm teknolojik yenilikleri içinde barındıran Konsept durak, LCD/LED tabanlı dijital yolcu bilgilendirme alanları, biletmatik cihazı, bas-konuş ünitesi, engelli araçlarının şarj edilebileceği arabirimler, duraktaki yolculara ücretsiz internet kullanım hizmeti verebilen ve şehir mimarisine uygun olarak tasarlandı. İETT, önümüzdeki dönemde yaygınlaştırılması beklenen proje hakkında bilgi verdi.

ENERJİSİ GÜNEŞ PANELLERİNDEN
Çevre dostu bu sistem ile modern, hızlı, kaliteli ve doğru ulaşım imkanı sağlıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi durağında konumlandırılan Konsept Akıllı Durak enerjisini otobüsün durağının üzerinde yer alan güneş panellerinden alıyor. Ayrıca güneş enerjisi ile çalışan akıllı durakta bekleyen yolcu, otobüsün o durağa ne kadar uzaklıkta bulunduğunu, hangi otobüsün ne zaman geçtiğini yanındakine sormak yerine, sistemden öğrenebiliyor.



AKÜLÜ ENGELLİ ARAÇLARINA ŞARJ İMKANI
Hayata geçirilen bu uygulama ile akülü araçlarıyla durağa gelen engelli yolcular şarj cihazı bulunan alana giderek rahatlıkla aküsünü şarj edip yolculuğuna devam etme imkanı bulacak.

BAS-KONUŞ SİSTEMİYLE HER AN İLETİŞİM
Konsept Akıllı Durağın özellikleri arasında yer alan bas-konuş sistemi de yolcularla her an iletişim imkanı sunuyor. Bas-konuş sistemi İETT ile anlık olarak sesli iletişim imkânı sağlıyor. Bu cihazlar sayesinde görme engelli yolcular otobüslerin tahmini varış süreleri hakkında sesli bilgilendirme yapılabildiği gibi, tüm yolculara canlı operatör desteği de veriliyor.