Erdoğan'dan Davutoğlu'na teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür etti.

Giriş Tarihi 06 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 06 Mayıs 2016, 17:08
Erdoğan’dan Davutoğlu’na teşekkür

İÇİNDEKİLER

Eyüp Belediyesi Hizmet Binası ve Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanlığını devredecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür etti.

SAYIN DAVUTOĞLU'NUN MİLLETİN GÖNLÜNDEKİ YERİ MÜSTESNADIR
Bölgemizin ve ülkemizin geçtiği şu önemli günlerde belli sıkıntılar yaşanıyor. Birliği, beraberliği, dayanışmayı çok daha güçlendirmemiz lazım. İktidar partisi olan AK Parti 22 Mayıs'ta kongreye gitme kararı aldı. Sayın Başbakan da bu kongrede aday olmayacağını açıkladı. Hem AK Parti'nin kongre kararının, tüzüğün 70. maddesi gereği sayın genel başkanın, Başbakanın aldığı bu kararın ve aynı zamanda sayın Başbakanın aday olmama kararının hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Sayın Başbakana yaklaşık 22 aydır Başbakanlık sürecinde vermiş olduğu kıymetli hizmetleri için şahsım milletim adına teşekkür ediyorum.

Milletimiz bu ülke için tuğla üstüne tuğla koyan kişiyi asla unutmaz. Sayın Başbakanımızın milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğuna inanıyorum. Ben de uzun yıllar birlikte çalıştığım, son 20 aydır da başbakan olarak sayın Davutoğlu'na teşekkür ediyorum. Bu tür makamlar bir çeşit bayrak yarışıdır. Ben de Başbakanlık bayrağını sayın Gül'den devralmıştım. Daha sonra Dışişleri Bakanı iken Başbakanlığa taşıdık. Daha sonra bu bayrağı Cumhurbaşkanı seçilmem ardından sayın Davutoğlu'na devrettim. Kongrede Başbakanlığı devralacak olan arkadaşıma şimdiden başarılar diliyorum..