AK Parti'de bayrak değişimi

Davutoğlu, MYK’daki istişare sonrası Başbakanlığa ve Genel Başkanlığa veda etti. 22 Mayıs’ta partinin kongreye gideceğini söyledi. Aday olmayacağını belirtti. “Kimse fitne kapıları açmaya niyetlenmesin. Partide ayrışmaya izin vermeyin, şimdi birlik zamanı” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2016 Güncelleme 06 Mayıs 2016, 01:53
AK Parti’de bayrak değişimi

İÇİNDEKİLER

Türkiye dün Ankara'ya kilitlendi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda (MYK) yaptığı istişare sonrası Başbakanlığa ve Genel Başkanlığa veda etti. 22 Mayıs'ta partinin olağanüstü kongreye gideceğini söyledi. Aday olmayacağını belirtti. Ardından şöyle devam etti:

ONURU ONURUMDUR
"Partimiz yeni bir dönemin eşiğindedir. 22 Mayıs 2016 günü tüzüğün 70'inci maddesi gereğince partimizin olağanüstü kongresine gitme kararı aldım. Ben Cumhurbaşkanımızla son çeyrek asırda birçok vesilelerle omuz omuza oldum. Bundan hep onur duydum. Ne gelişme olursa olsun ben verdiğim söze sadığım ve Cumhurbaşkanımız ile son nefesime kadar vefa ilişkisini sürdüreceğim. Kimse benim ağzımdan sayın Cumhurbaşkanımız aleyhine tek söz duymadı, duymayacak. Onun onuru benim onurumdur, ailesinin onuru benim ailemin onurudur. Kimsenin bundan sonra yeni fitne kapıları açmaya niyetlenmemesi icap eder. İçeriden ve dışarıdan birçok hain şebeke söz konusuyken, olağanüstü kongreye aday olmayacağım ama AK Parti'nin neferi olarak siyaset ve demokrasi mücadelesini son ana kadar sürdüreceğim. Dün de bugün de aramızdaki ilişki nezih bir dostluk ilişkisidir bu böyle kalacak. Kim ki partimizde bir gedik açmaya, partimizden yolunu ayırmaya kalkarsa onun karşısında önce ben dururum. Bu süreçte kimsenin partide ayrışmaya izin vermemesini talep ediyorum. Şimdi birlik vaktidir. Kimseye sitem, öfke taşımıyorum, kim ne yapmış olursa olsun hakkımı helal ediyorum. Önümüzdeki olağanüstü kongrenin Türkiye'nin önünü açacak bir kongre olmasını niyaz ediyorum. Ayrıca bu karar çerçevesinde kimsenin ekonomimizin verileriyle oynayacak spekülasyonlara gitmemesi uyarısında bulunuyorum."

YENİ DÖNEM
22 Mayı s'taKİ kongrede AK Parti Genel Başkan ve partinin en üst karar alma organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) değişecek. Ardından yeni Genel Başkan, MKYK üyeleri arasından Merkez Yürütme Kurulu'na genel başkan yardımcılarından oluşan kurmaylarını seçecek. Yeni Genel Başkan'ın belirlenmesinin ardından Davutoğlu'nun aynı gün ya da bir gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hükümetin istifasını sunması bekleniyor. Erdoğan'ın ise aynı gün ya da bir gün sonra hükümeti kurma görevini Meclis'teki çoğunluğa sahip AK Parti'nin yeni Genel Başkanı'na vermesi bekleniyor.