Yaktın beni yeğen

Gönül Apaydın, nüfus cüzdanının fotokopisini kullanarak kendisini dolandıran öz yeğeni yüzünden binlerce liralık borçla karşılaştı. Emekli maaşına bloke konulan yaşlı kadın çaresizlikten ağladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mayıs 2016 Güncelleme 04 Mayıs 2016, 01:17
Yaktın beni yeğen

İÇİNDEKİLER

Mersin'in Akdeniz İlçesi'nde 17 yaşındaki torunu ile birlikte yaşayan Bağ-Kur emeklisi Gönül Apaydın (60), yeğeni tarafından dolandırıldı. Yaşlı kadının hayatı, yeğeni O.E.'nin (34) İstanbul'dan Mersin'e gitmesiyle karardı. O.E., 2010 yılında 3 ay teyzesinin evinde kaldı. Apaydın'ın nüfus cüzdanının fotokopisini kullanarak teyzesinden habersiz çok sayıda işlem yaptırdı. Teyzesinin kimlik fotokopisiyle 2 ayrı cep telefonu hattı açtıran O.E., bununla da kalmayıp, teyzesinden habersiz uydu kanallarına abonelik başlattı. Apaydın, ödenmemiş faturalardan dolayı eve icra memurları gelince neye uğradığını şaşırdı.

ŞİKAYETÇİ OLDU
Kendi kimlik bilgilerini kullanarak kendisini dolandıran öz yeğeni O.E.'den şikayetçi olan Gönül Apaydın, binlerce liralık borcun altında kaldı. Borçlarını ödemek için 30 bin liralık kredi çekmek zorunda kalan yaşlı kadın, bu kez kredileri ödemekte zorlandı. Kredi borcu nedeniyle emekli maaşına da bloke konulan Apaydın, gözyaşlarıyla yetkililere yardım çağrısı yaptı. Yaşlı kadın, "Benim bir tek telefon hattım var, onun dışında başka hattım yok. Ayrıca bugüne kadar hiçbir uydu kanalına da abone olmadım. Ama öz yeğenim, kimlik fotokopimle adıma hatlar alarak, uydu kanallarına abone yaptırarak beni dolandırdı. Çok mağdurum" diye ağladı.