Ül'dima'tom

Katil Esad, Halep’te çocuk katliamı yaptı. Kraliçe’nin kanalı BBC “Muhalifler, Esad’ın köylerinde sivilleri öldürdü” diye yazdı. BBC’nin Suriye asıllı spikeri Dima İzzeddin ise çalıştığı kuruma isyan etti istifasını verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mayıs 2016 Güncelleme 04 Mayıs 2016, 01:58
Ül’dima’tom

İÇİNDEKİLER

400 bin vatandaşının katili Esad, yanına Rus uçaklarını aldı, Halep'te sivil katliamı yaptı. Geçen hafta çoğu çocuk en az 45 kişi hayatını kaybetti. Üstelik vahşet, sözde ateşkes anlaşması yapıldığı dönemde gerçekleşti. Ancak İngiliz Kraliçesi'ne hizmet eden BBC kanalı, "Muhalifler, Esad kontrolündeki bölgede sivil katliamı yaptı" diyerek yalanda çığır açtı. Tüm dünyaya ahlaksız bir yalan söyleyen kanala en büyük tepki ise kendi çalışanından geldi. BBC'nin Suriye asıllı spikeri Dima İzzedin, kanalın Suriye'nin Halep kentine yapılan saldırılara ilişkin yayınladığı yalan haberler sonucu işini bıraktı.

KURUMUN STANDARTI YOK
İzzeddin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ekranları bırakma vakti geldi. Buradaki arkadaşlarımı çok seviyorum. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Kurumun belli standartları olmalı. Fakat bu olmadı. Ne yazık ki hiçbir şey olması gerektiği gibi değil. Artık BBC'de yapamam, benim parçalanmış ülkemle ilgili yapılan haberler beni oradan ayırdı" dedi. İzzeddin'in istifası sonrası yapılan yalan haber hakkında BBC "Katliamın yapıldığı muhaliflere bağlı bölgeyi rejime ait şeklinde sunulan haberimiz için özür dileriz" diye bir özür tweet yayınladı.