Sermaye uçuyor

Dinçkökler’de kavga büyüyor. İddiaya göre Raif ve Nilüfer Dinçkök mahkeme kararına rağmen sermayeyi 80 kat artırdı. Holding parasıyla 2.1 milyon liraya araba, 43 milyon dolara uçak ve 700 bin euroya yatak aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mayıs 2016 Güncelleme 04 Mayıs 2016, 00:01
Sermaye uçuyor

İÇİNDEKİLER

Akkök Holding'teki kardeş kavgası büyüyor. Kardeşler birbirlerini tefecilikle suçlarken Ali Raif Dinçkök ve Nilüfer Dinçkök hakkında toplam 19 yıl hapis istemiyle dava açıldı. TAKVİM'in ulaştığı yeni bilgilere göre Ömer Dinçkök'e karşı harekete geçen diğer kardeşler genel kurulda sermaye artırımına gitti. Şirketin 13 milyon lira olan sermayesi 613 milyon liraya çıkartıldı. 46 katı bulan bu artışa karşı Ömer Dinçkök, İstanbul 7. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme 2014/549 sayılı kararı ile bu sermaye artırımını dürüstlüğe aykırı bularak iptal etti. Kararın temyiz yolu açık olmasına rağmen şirketin avukatları Yargıtay'a müracaat etmedi. Karar kesinleşirken Genel Kurul tekrar toplandı. Mahkeme kararına karşı yapılan bu hareketi hukukçular, "kararı hiçe saymak olarak" yorumlarken sermaye yeniden artırıldı. 23.12.2015 tarihinde sermaye bu kez 13 milyon liradan 863 milyon liraya çıkartılarak 80 kat artırıldı. Buna ilaveten genel kurul 140 milyon liralık bir artırım daha yaparak sermayeyi 1 milyar liranın üzerine çıkarttı. Bu artırım üzerine Ömer Dinçkök bu kez 14.01.2016 tarihinde İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yeniden müracaat ederek, bu sermaye artırımının da durdurulmasını talep etti.

LÜKS HARCAMALAR
Öte yandan Ali Raif ve Nilüfer Dinçkök kardeşlerin lüks harcamalar yaptıkları iddiaları da dava dosyalarına girdi. Harcamaların bazıları şöyle:

2014'te Bentley marka 2.1 milyon TL değerinde ultra lüks araç alınarak yönetim kurulu başkanına tahsis edildi.
Ak Havacılık şirketinin mevcut uçağı bulunmakta olduğu halde 2014 yılında 43 milyon dolara yeni bir uçak alındı. Finansman, borcun sermayeye çevrilmesi yolu ile sağlandı.
700 bin euroya yatak alınarak parası holding kasasından karşılandı.

AKKÖK HOLDİNG 1952'DE KURULDU
Akkök Holding'in temelleri 1952'de baba Raif Dinçkök tarafından kurulan Aksu İplik Dokuma ve Boya Apre Fabrikaları ile atıldı. 64 yılın sonunda bugün kimya, enerji ve gayrimenkul sektörlerine odaklanan Holding'in bünyesinde, biri yurt dışında olmak üzere 17 şirket ve 18 üretim tesisi bulunuyor. Faaliyet gösterilen sektörlerin en büyük şirketleri ise Akmerkez, Aksa Akrilik ve Akenerji.