CHP'de bir rüşvet skandalı daha!

CHP’li Çankaya Belediyesi’nde kontrol mühendisi olan H.Ç.’nin, belediyenin boya-badana işlerini yürüten bir iş adamından 74 bin TL aldığı iddia edildi. Belediye hakkında Cumhuriyet Savcılığı’nca iddianame hazırlandı.

Giriş Tarihi 04 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 04 Mayıs 2016, 11:12
CHP’de bir rüşvet skandalı daha!

İÇİNDEKİLER

CHP'li Çankaya Belediyesi, 2011-2014 yılları arasında bazı okul ve binaların tadilat, boya ve badana işleri için bir şirketle anlaştı. Yaklaşık 1 milyon 600 bin TL tutarında yaptığı işler karşılığında şirkete para ödenirken iddiaya göre belediyenin kontrol mühendisi de firmadan, "İmzayı geciktiririm, düşük miktar çıkarırım" gibi beyanlarla para talep etti. Alacaklarının aksamaması için teklifi kabul etmek zorunda kalan iş adamı 55 bin TL'lik boş senet imzaladı. Daha sonra icra tehdidi altında kalmak istemeyen firma, H.Ç.'ye 3 ayrı taksitle 74 bin TL para verdi.

"PARAYI VERMEYE ZORLADI "
Boş senet H.Ç. tarafından başka bir kişiye ciro edilince A.İ. Ankara Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulundu. A.İ., avukatı aracılığıyla savcılığa verdiği şikâyet dilekçesinde, "Şüpheli H.Ç. Çankaya Belediyesi'nde kontrol mühendisi olarak çalışmaktadır. Müvekkilin yaptığı işlerle ilgili olarak hak edişlerin ödenmesi için kontrol mühendisinin imzasının bulunması gerekmektedir. H.Ç. müvekkil üzerinde nüfuzunu kullanarak, aslında görevi gereği yapması gereken bir işi yapmak için müvekkili para vermeye zorlamıştır" dedi.

ÜÇ TAKSİDE BÖLMÜŞ!
A.İ.'ye tarihsiz 55 bin TL'lik belge imzalatıldığını anlatan firma avukatı, "... icra tehdidi altında kalmamak gerekse işlerinin aksamaması sebebiyle müvekkil şüpheliye para vermek zorunda kalmıştır. Şüpheliye belli aralıklarla 37 bin, 3 bin ve 37 bin TL olmak üzere toplam 74 bin TL para verilmiştir. Müvekkil şüpheliye daha fazla para vermek istememesi üzerine imzaladığı 55 bin TL'lik tarihsiz belge H.Ç. tarafından doldurularak E.G.'ye ciro edilmiş ve G. tarafından Ankara 16. İcra Müdürlüğü'nde icraya koyulmuştur" ifadelerini kullandı.

'KENDİSİNE BORÇ VERDİM'
Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın ardından dava 26 Mayıs tarihine ertelenirken şüpheli H.Ç. verdiği ifadede, "Müştekiyi aynı mahallede oturmamız ve mühendis olarak görev yaptığım Çankaya Belediyesi'nde müteahhit olarak iş yapması nedeniyle tanırım. Bir tarihte kendisi benden çok sıkıştığını söyleyerek bir ay sonra ödemek üzere 55 bin TL borç istedi. Karşılığında da kambiyo senedi verdi. Ancak söz verdiği tarihte ödemeyince kendisine borçlu olduğum E.G.'ye senedi ciro ederek verdim" diye konuştu.

HAKSIZ KAZANÇ HAZİNEYE VERİLSİN
Dosyayı inceleyen ve bilirkişi atayan Savcılık, kontrol mühendisi olan şüphelinin sosyal yaşantısı ile gelirinin uygun olmadığına ve görevi gereği yapması gereken bir işi yapmak için müştekiyi para vermeye zorlayarak tarihsiz bir belge imzalattığı ve belgeyi imzalamasının ardından gerek icra tehdidi altında kalmamak gerekse işlerinin aksamaması için müştekinin şüpheliye para vermek zorunda kaldığı iddiasının doğrulandığı kanaatine varılmış olmakla şüphelinin müsnet suçlardan dolayı cezalandırılmasını talep etti. Savcılık bu paranın hazineye ödenmesine karar verdi.

Kaynak: Sabah Ankara