Ayyıldızın evlatları

Türkiye dün şehitlerine ağladı. 7 kahraman gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Şehitlerin emaneti olan evlatlarının babalarına vedası yürekleri dağladı... Canı pahasına Diyarbakır’daki kalleş saldırıyı önleyen Şehit Ayyıldız’ın kızı Ecrin’in bakışları ise herkesi ağlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mayıs 2016 Güncelleme 03 Mayıs 2016, 01:39
Ayyıldızın evlatları

İÇİNDEKİLER

Şehadetin gözyaşları, dün yine vatan toprağına aktı. Ağıtların ilk adresi ise Diyarbakır'dı. PKK'lı hainler, Dicle İlçesi'ndeki Jandarma Komutanlığı'na bombalı araçla saldırdı. Bu sırada Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız, kalleşleri fark edip siper aldı. Teröristleri erken fark edip ateş eden Ayyıldız'ın bir faciayı önlediği ortaya çıktı. Saldırıda şehit olan kahraman Ayyıldız için dün ilk tören Diyarbakır'da yapıldı. Törene şehidin saldırıda yaralanan eşi Nurçin ile 6 yaşındaki kızı Ecrin de katıldı.

'YETİMLERİMİZ BANA EMANET'
Nurçin Ayyıldız, "Allah'ım bu nasıl bir şey. Ne olur götürmeyin onu. Kocamı istiyorum ben" diye haykırdı. Şehidin cenazesi, buradaki törenin ardından memleketi Konya'ya uğurlandı. Konya'da onbinlerce vatandaş tarafından karşılanan şehit, cenaze namazının ardından Garnizon Şehitliği'nde vatan toprağına bırakıldı. Gözyaşının diğer adresi ise Kahramanmaraş'tı. Şehit Uzman Çavuş Hakan Duygal için memleketi Kahramanmaraş'ta tören yapıldı. Eşinin naaşından ayrılamayan Sibel Duygal, oğulları Burak (8), Berk (9) ile 10 aylık kızı Meyra'ya sarıldı. "Yiğidim aslanım, yetimlerimiz bana emanet, çocuklarımıza gözüm gibi bakacağım" diyerek ağıt yaktı. PKK'lı hainlere lanet yağdırdı. Şehit Uzman Çavuş Sinan Oruç ise memleketi Bartın'ın Kumlucu Beldesi'nde vatan toprağına bırakıldı.

'BİR YANLIŞLIK OLMALI...'
Acının diğer adresi de Adana'ydı. Şehit Uzman Çavuş Serdar Yıldırım, gözyaşları içinde cennete uğurlandı. Şehidin eşi Yasemin Yıldırım, "O beni bırakmaz, beni bırakıp gitmez. Bir yanlışlık var" diyerek ağladı. Feryatların diğer buluşma noktası ise Gaziantep'in kavruk topraklarıydı. Terör örgütü DAEŞ tarafından düzenlenen kanlı saldırıyı canı pahasına önleyen şehit polis memurları Serdal Şakir ve Yusuf Erin için ilk tören Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde yapıldı. Şehit Serdal Şakir, emniyetteki törenin ardından memleketi Gaziantep'te son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin 6 yaşındaki oğlu Baran'ın vedası herkesi ağlattı. Şehit polis Yusuf Erin için son tören ise memleketi Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde yapıldı. Polis kıyafeti giyen şehidin 6 yaşındaki oğlu Hüseyin Cevher'in bakışları yürekleri dağladı. Şehidin eşi Rabia Erin, kocasının fotoğrafını ve tabutunu öperek onu cennete uğurladı.



OTURAMADIĞI EViNDEN UĞURLANDI
Şırnak'taki operasyonlar sırasında şehit olan Uzman Çavuş Burak Saraçlı (25) için memleketi Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi'nde tören düzenlendi. Şehidin naaşı vasiyeti üzerine ilçeye bağlı Hacımasa Köyü'nün Herkime Mahallesi'nde yeni aldığı evine götürüldü. Burada kardeşinin tabutuna sarılan Fatih Saraçlı, "Canımsın" diyerek fotoğrafını öptü. Oğlunun tabutuna sarılan anne Fatma Saraçlı ile yakınları da gözyaşlarına boğuldu. Şehidin amcası Selami Saraçlı'nın anlattıkları ise yürekleri deldi: "Yeğenim köyden 100 bin liraya ev almıştı. 2.5 ay önce sevdiği kızı istemeye gittik. Ancak Burak'ın 3 yıl boyunca Doğu'da görev yapması gerektiği için kızın ailesi kabul etmedi. Yeğenim de kızdan ayrılıp görev yerine gitti. Bize, 'Şehit olursam beni evime sokmadan defnetmeyin' diye vasiyet etmişti." Vasiyeti yerine getirilen Şehit Saraçlı, gözyaşları içinde toprağa verildi.