Dicle'deki hain saldırıyı PKK üstlendi

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde dün gece Jandarma Tabur Komutanlığına yönelik düzenlenen bombalı araç saldırısını PKK üstlendi.

Giriş Tarihi 02 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 02 Mayıs 2016, 17:21
Dicle’deki hain saldırıyı PKK üstlendi

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır Dicle'de Jandarma Tabur Komutanlığına bombalı araçla düzenlenen hain saldırıda 1 asker şehit oldu, aralarında asker çocuklarının da bulunduğu 23 kişi de yaralanmıştı.

Reuters'ın haberine göre, terör örgütü PKK, Dicle'deki saldırıyı üstlendi.

TSK'dan saldırıya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"01 Mayıs 2016 Pazar günü saat 21.40 sularında, kışla içinde lojmanların da bulunduğu Diyarbakır-Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda, bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 20 kahraman silah arkadaşımız ve onların üç yakını yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız ile yakınlarına acil şifalar temenni ediyoruz."