Güvenli hat

Mardin’in Nusaybin ilçesinde kanlı terör örgütü PKK’nın hain saldırısı 25 yaşındaki Uzman Çavuş Mustafa Bozok’u hedef aldı. Sağ bacağından vurulan Bozok’u cebindeki telefon kurtardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2016 Güncelleme 01 Mayıs 2016, 00:40
Güvenli hat

İÇİNDEKİLER

Mardin'in Nusaybin ilçesinde kalleş terör bir vatan evladını daha hedef aldı. Ancak hain kurşunların hedefi olan uzman çavuşu cebindeki telefon kurtardı. Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Kümbetli köyü nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Bozok, Ankara'dan geçici görevle 7 ay önce terör operasyonları nedeniyle Güneydoğu bölgesine sevk edildi. Burada önce Diyarbakır'ın Sur, ardından Şırnak'ın Silopi ilçesinde görev yapan Mustafa Bozok, son olarak Mardin'in Nusaybin ilçesinde görevlendirildi.

KÖYLÜLERİ ONU UNUTMADI
İlçede 14 Mart'tan bu yana devam eden operasyonda görev alan uzman çavuş, halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden PKK'lı teröristlerin yakalanması için önceki gece icra edilen faaliyete katıldı. Bu esnada, güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temas sağlandı. PKK'lı teröristlerin silahlarından çıkan kurşunlardan biri uzman çavuş Bozok'un sağ bacağını hedef aldı. Ancak Bozok kurşunun pantolonun yan cebindeki cep telefonuna isabet etmesiyle ölümden döndü. Cep telefonu kullanılmaz hale gelirken, Mustafa Bozok ise olayda hafif yaralandı. Yaralanan Bozok, Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bozok'un fotoğrafı köylülerinin sosyal medya hesabından paylaşıldı. Babası Nurettin Bozok'u 2.5 yıl önce kaybeden Mustafa Bozok'un, annesi Ünzile ve 2 kardeşi ile birlikte İstanbul'da yaşadığı öğrenildi.