Zoraki mağdur

Leyla Teyze, dolandırılmasına engel olmaya çalışan gerçek polise inanmadı. Bir gün sonra tek mal varlığı olan evini sattı. Sahte polislere 100 bin lirasını kaptırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Nisan 2016 Güncelleme 30 Nisan 2016, 01:40
Zoraki mağdur

İÇİNDEKİLER

Adana'da 27 Nisan günü, 64 yaşındaki Leyla Tatik'i telefonla arayan bir kişi kendisini 'Komiser Fatih' olarak tanıtıp, kimlik bilgilerinin bölücü terör örgütünün eline geçtiğini ve adına PKK'ya para gönderildiğini belirlediklerini söyledi. Dolandırıcı daha sonra "Operasyonun devamı için senin para yatırman gerekiyor. Paran devlet güvencesinde, operasyon tamamlandıktan sonra paranı alacaksın. Bunu da sakın kimseye anlatma" dedi. Komşularından 10 bin lira toplayan Tatik, PTT Bank Şubesi'ne gitti. Yaşlı kadının tedirgin hareketlerinden şüphelenen görevliler durumu polise bildirdi. Ekipler, Leyla Tatik'i uzun süren konuşmanın ardından ikna ederek dolandırılmasını önledi.

YİNE KANDIRDILAR!
Dolandırıcılar, dün Leyla Tatik'i yeniden aradı. "Başın büyük belada, ne yap yap, hemen acil para bul ve vereceğimiz adrese götür" uyarısında bulundu. Telaşlanan yaşlı kadın 150 bin lira değerindeki evini hemen satılığa çıkardı. Daire aynı gün 100 bin TL'ye satıldı. Leyla Tatik, parayı çöp konteynerinin yanına bırakıp ayrıldı. 3 saat boyunca dolandırıcılarla telefon görüşmesi yapan Leyla Tatik'in şarjı bitti. Evine dönen kadın, başından geçenleri eşi Mehmet Tatik'e anlattı. Eşi şüphelendi. Yaşlı çift soluğu karakolda aldı. Bu arada Leyla Tatik'in önceki gün 10 bin lira yatırması istenen hesabın sahibi Derviş Özdemir, (36) yakalandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Dolandırıcı Derviş Özdemir, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.