Öz, PKK itirafçılarıyla askere tezgâh kurdu

Giriş Tarihi 30 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 30 Nisan 2016, 05:25
Öz, PKK itirafçılarıyla askere tezgâh kurdu

İÇİNDEKİLER

Mardin Kızıltepe'de 1992-1996 arasında işlendiği iddia edilen 22 faili meçhul cinayete ilişkin davada tutuksuz yargılanan emekli Albay Hasan Atilla Uğur ve emekli Astsubay Ünal Alkan, askerlere yönelik kumpas davaları için "FETÖ-PKK ortak tezgahı" dedi. İfadelerine göre; bu davalar, PKK itirafçıları ile şu an kaçak olan FETÖ şüphelisi Zekeriya Öz'le birlikte planlandı. Öz PKK itirafçılarını kullandı. PKK tarafından uluslararası zeminde "TSK savaş suçu işledi" izlenimi yaratılmak istendi. Faili meçhul cinayet iddiasıyla 4'ü asker, 5'i korucu 9 kişi hakkında "Silahlı terör örgütü kurma, üye olma", "Tasarlayarak adam öldürme" suçlarından dava açılmıştı. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen davaya sanıklar Uğur ile Alkan güvenlik gerekçesiyle telekonferansla katıldı. İşte özetle anlattıkları:

ATİLLA UĞUR:
Bu dava Yargıtay tarafından yerle bir edilen Ergenekon davasının en başında, FETÖ ve PKK terör örgütü eli ile hazırlattırılmış siyasi bir davadır. Davanın esas amacı terörle mücadele eden asker, polis ve koruculara gözdağı vermek. Bu dava 2008'de PKK itirafçıları ve yandaşları vasıtası ile FETÖ şüphelisi Zekeriya Öz ile birlikte planlanmıştır. Amaç, terörle mücadeleyi 'gayri meşru' ilan etmektir.
Terörist başı Abdullah Öcalan'ı sorguladım. Bu dosya, çöken Ergenekon davasında başaktör olarak kullanılan gizli tanık 'Aydos' adlı tertipçinin ifadelerine dayanak gösterilerek, PKK terör örgütü amaçlarına hizmet etmek için uydurulmuştur.

ÜNAL ALKAN:
Bizlere isnat edilen suçlar FETÖ ve PKK işbirliği ile hazırlanmıştır. Bizlerin ceza almasıyla TSK'nın savaş suçu işlediği ve ceza aldığı bahanesiyle PKK'nın uluslararası zeminde legalleştirme amacı görülmektedir. Bu iddianame FETÖ ve PKK'nın ortak tezgahıdır.

SABAH