İlgezdi'nin korumasından video dayağı

CHP'li Gamze İlgezdi'nin terörist cenazesindeki videosunu sosyal medyada paylaşan eski Ataşehir Belediyesi çalışanı Gülerce, milletvekilinin eşi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin korumasının hışmına uğradı

Giriş Tarihi 22 Mart 2016, 00:00 Güncelleme 22 Mart 2016, 01:58
İlgezdi’nin korumasından video dayağı

İÇİNDEKİLER

Sosyal medyada CHP'li milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin terörist cenazesine gittiğini gösteren bir video paylaşan eski Ataşehir Belediyesi çalışanı Şehmus Gülerce (44) Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin koruması tarafından dövüldü. Şehmus Gülerce, Ataşehir Belediyesi'nde şofördü. Bir yıl önce işten çıkarıldı. Geçenlerde boşandığı eşi Filiz S. (42) de aynı belediyede güvenlik memuruydu. Onun işine de 3 ay önce son verildi. Halen birlikte yaşayan iki çocuk sahibi çift, geçim derdindeyken büyük bir şok yaşadı. Gülerce, 15 Mart'ta milletvekili İlgezdi'yle ilgili bir video paylaştı. Video, milletvekilinin Kobani'de geçen yıl öldürülen terörist Aziz Güler'in cenazesine katıldığını gösteriyordu. İddiaya göre; İlgezdi'nin koruması Hamit Ş., Gülerce'yi "Videoyu sil. Silsen de silmesen de sana sıkacağım" diye tehdit etti. Gülerce de başına dert açmasın diye videoyu sildi. Ancak dediğini yapan koruma, aynı günün gecesi Esatpaşa'ya konuşmak için çağırdığı Gülerce'yi bir arkadaşıyla birlikte dövdü. Ardından da "Bu olay burada bitti. Konuşursan, polise gidersen seni ve aileni yok ederiz" diye tehdit etti. Olayın ardından darp raporu alan Gülerce, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde şikâyetçi oldu.

'KONUŞURSAN AİLENİ UNUT'
Şehmus Gülerce, konuyla ilgili şunları söyledi:
O gün videoyu ilk kez gördüm. Bunca şehidimizin olduğu kritik bir dönemde bu tarz görüntüler beni de rahatsız etti. Paylaştım, görmüşler. Battal Bey'in koruması Hamit Ş. aradı ve "Videoyu sil" dedi. Sileceğimi söyledim. "Silsen de silmesen de sana sıkacağım" dedi. Videoyu sildim. Gece yarısı beni görüşmeye çağırdı, gittim. Olay yerine başkanın belediyeye ait siyah koruma aracıyla gelmişti. Silahını çıkarıp kabzasıyla kafama vurdu. Yanında tanımadığım biri daha vardı. Darplardan ötürü düştüm. Sonunda da "Bu olay burada bitti. Konuşursan, polise gidersen aileni unut. Seni ve aileni yok ederiz" dedi. Darp raporu alıp şikâyetçi oldum.

İkimiz de haksız yere işten çıkarıldık. Belediye başkanının sekreteri, benden özel işleri için talepte bulunuyordu. Gideceği yerlere benim götürmemi istiyordu. "Araç resmi plakalı. özel işleriniz için bu aracı kullanamazsınız" dedim. Tartıştık. Beddua etti. Sonra da işten çıkarıldım. Bizim gibi haksız yere işten çıkarılan bir arkadaşımızın davasında şahit oldum. Filiz'in işine tazminatsız son verdiler. Davayı açtık. Ben de dava açacağım. Tehdit nedeniyle aileme zarar gelmesinden korkuyorum.


PKK'lı teröristin cenaze törenine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile birlikte katılan Gamze Akkuş İlgezdi, tabutun başında gözyaşı dökmüştü.

SABAH