Kalleşler

Dış güçlerin maşası PKKPYD, hendeklerde boğuldu kaldı. Halktan hiç destek bulamadı. Çılgınca eylemlere kalkıştı. Ankara Kızılay'da bombalı araç patlattı. Sivillere yönelik saldırıya bütün Türkiye'den lanet yağdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mart 2016 Güncelleme 14 Mart 2016, 01:32
Kalleşler

İÇİNDEKİLER

Doğu ve Güneydoğu'da güvenlik güçlerinden ağır darbe yiyen terör örgütü PKK-PYD, halktan hiçbir destek göremedi. Sivilleri hedef seçti. Ankara Kızılay'da patlattığı bombalı araçla, akşam evine gitmek üzere durakta bekleyenleri katletti. Kalleş saldırı, Güvenpark yakınlarındaki otobüs durağında dün saat 18.45'te gerçekleştirildi. Şanlıurfa'dan getirildiği belirlenen beyaz renkli BMW marka bombalı otomobil, 284 numaralı belediye otobüsü ile 263 numaralı halk otobüsünün arasında infilak ettirildi. Patlama sonucu otobüslerle birlikte yakındaki bazı otomobillerin de yandığı gözlendi. Hain saldırının duyulmasıyla Ankara alarma geçti. Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevk edildi. Yaralılar en yakın hastanelere gönderildi.

YGS'DEN ÇIKAN GENÇLER VARDI
Saldırıda biri polis 34 kişinin can verdiği, 19'u ağır 125 kişinin de yaralandığı bildirildi. Hayatını kaybedenler arasında YGS sonrası evine dönen gençlerin bulunduğu belirtildi. Polis ekipleri saldırının ardından, ikinci bir bomba ihtimaline karşı Kızılay'a giriş-çıkışları kapattı. Terör örgütünün, Güvenpark'taki Çevik Kuvvet ekiplerini hedef aldığı, ancak sıkı güvenlik önlemlerini gören canlı bombanın durağa dalmış olabileceği açıklandı. Kalleş saldırı, tüm yurtta büyük tepkiyle karşılandı. Vatandaşlar sosyal medyadan terör örgütüne ve dış destekçilerine lanet yağdırdı.

ABD UYARDI
ABD Büyükelçiliği'nin 11 Mart'ta Ankara'da terör saldırısına karşı kendi vatandaşlarını uyardığı belirlendi. Büyükelçilik sitesinin sadece İngilizce bölümünde yayımlanan mesajında potansiyel terör saldırısına dair Büyükelçiliğin elinde bilgiler olduğu ve Amerikalılar'ın Bahçelievler bölgesinden uzak durmaları istendi. Bu gelişmenin ardından "Amerika bu saldırıyı önceden nasıl haber aldı" sorusu gündeme geldi!

PKK'LILAR BİLDİ
Kızılay'daki patlama öncesi daha önceki terör örgütü saldırılarında olduğu gibi yine PKK ve HDP'ye yakın sosyal medya hesapları olayı önceden yazdı. Twitter'da PKK ve HDP'ye yakın olan bazı kullanıcılar dün öğlen saatlerinde "Ankara'da temizlik var" paylaşımı yaptı. Sol örgütlerin yayınları da patlamayla ilgili ilk görüntüleri paylaşanlar oldu.

ARTIK YETER
ESRA EROL: Ya sabrı çoktan geçtim. Sabır kalmadı kalbimde, dilimde lanetten başka.
BURCU ESMERSOY: Yeter artık yeter be yeter. AL İŞAN: Söylenecek söz yok artık.
BURÇİN TERZİOĞLU: Çok acı.
FERHAT GÖÇER: Yine acı, yine kan, yine gözyaşı. Yeter artık Allah'ım bitsin bu kabus.
FERYAL GÜLMAN: Yazıklar olsun. Bu sözün içinde öyle çok şey var ki.
HELİN AVŞAR: Yeter artık...
PINAR AL TUĞ: Yeter...
YASEMİN YÜRÜK: Allah'ım yeter artık. Yine yok yere canlar kaybedildi.
İLKER KALELİ: Dileyecek bir temennimiz, kuracak bir cümlemiz kalmadı. Yeter...
BİRCE AKALAY: Lanet olsun. Yaktınız bu memleketi.
AYŞE TOLGA: Söz biter.

FLAŞ GEÇTİLER
Ankara 'daki patlama uluslararası ajanslar tarafından okuyucularına 'son dakika' olarak duyuruldu. Reuters, AFP ve AP olayı 'Ankara'nın merkezinde şiddetli patlama' olarak geçti. Reuters patlamanın arkasında PKK veya PKK ile bağlantılı bir sol örgüt olabileceğini yazdı.



BOMBALI ARAÇ BMW
Bomba yüklü BMW marka araç, patlama noktasında 284 ve 263 numaralı belediye otobüslerinin arasına girdi. İki otobüsün arasında patlatılan araçtan geriye hurda yığını kaldı.



3. KEZ HEDEF ANKARA
Terör örgütü DAEŞ geçtiğimiz yıl 10 Ekim'de Ankara Garı'nı hedef almış ve 100'den fazla vatandaşımız bu saldırıda can vermişti. Başkent 17 Şubat'ta bu sefer PKK ve uzantılarının hedefi oldu. Devlet Mahallesi'nde askeri servis araçlarına yapılan bomba yüklü araç saldırısında 29 kişi hayatını kaybetti. Terörün 13 Mart'taki adresi ise Kızılay oldu.

Kızılay Güvenpark'taki patlamanın ardından Ankara'daki tüm emniyet güçleri göreve çağrıldı. Sağlık Bakanlığı kriz masası kurdu. Arayanlara yaralılar hakkında bilgi verildi.

ERKAM ÇOBAN / RÜSTEM HAZNEDAR