TSK'dan bombardımana devam

TSK, Kilis’teki birliklerden obüs, tank birlikleri ve ateş destek vasıtalarıyla PYD’nin mevzilerini vurmaya devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarınca, Halep'e bağlı Azez ilçesinde bölücü terör örgütü PYD/PKK hedeflerinin Fırtına obüsleriyle vurmasında 29 PYD militanının öldüğü bildirildi.

Giriş Tarihi 14 Şubat 2016, 00:00 Güncelleme 15 Şubat 2016, 01:55
TSK’dan bombardımana devam

İÇİNDEKİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kilis'teki birliklerden obüs, tank birlikleri ve ateş destek vasıtalarıyla PYD'nin Kefercenli kasabası ile Matar Mınnak hava üssü çevresindeki mevzilerini vurmaya devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinden itibaren TSK, Kilis'teki konuşlu bulunan birlikler, fırtına obüs, tank birlikleri ve ateş destek vasıtalarıyla PYD'nin Kefercenli kasabası ile Matar Mınnak hava üssü çevresindeki mevzilerini gün boyu vurdu. Sabahtan beri 100'den fazla obüs topu, tank birlikleri ve ateş destek vasıtaları tarafından Akçabağlar üs bölgesinden, PYD mevzilerinin vurulması devam ediyor.

Obüs toplarının ateşlenmesi sonucu top sesleri Kilis kent merkezinden dahi duyuluyor.

İŞTE ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI
Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Cephetu'ş Şamiye'nin Azez'deki Türkmen komutanlarından Zekeriya Karslı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kilis sınır hattında konuşlanan birliklerin Fırtına obüsleriyle Azez'deki PYD/PKK hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği top atışları sırasında çok sayıda örgüt mensubunun öldüğünü ve yaralandığını söyledi.

Azez'e bağlı Minniğ köyü ve yakınındaki havaalının kontrolünü eline geçiren PYD güçlerine yönelik saldırıda 10, Maranas köyü civarındaki mevzilerde 12 ve Meryemin köyünde de 7 olmak üzere 29 kişinin öldüğünü aktaran Karslı, ''TSK'nın Suriye'deki PYD hedeflerine yönelik top atışları halen devam ediyor'' diye konuştu.

Kendi istihbarat kaynaklarından edindikleri bilgilere göre, TSK'nın top atışlarından olumsuz etkilenen PYD güçlerinin Minniğ köyü havaalanı ve Maranas köyü civarındaki bazı mevzileri boşaltıp geri çekildiklerini, bazı mevzileri de güçlendirdikleri ve toparlanma halinde olduklarını kaydetti.

Halep'e bağlı Azez ilçesinin güneybatısında yer alan Maranas bölgesinden dün, bölücü terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Akçabağlar üs bölgesine ateş açılması üzerine, TSK unsurları tarafından angajman kuralları çerçevesinde karşılık verilmişti. Bugün, öğlen saatlerinde Suriye'ye yönelik başlatılan top atışları ise halen sürüyor.

10 F-16 HAVALANDI
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 10 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiği kaydedildi.