Keles'te Türk bayrağı

TAKVİM, Rus uçakları ve Esad güçlerinin aralıksız bombaladığı Bayırbucak Türkmenleri'nin son direniş noktalarına girdi. Dünyanın en gelişmiş silahlarına ve kat kat üstün askeri güce karşı hafif silahlarla destan yazan gönüllüler Keles'te Türk bayrağını dalgalandırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Şubat 2016 Güncelleme 13 Şubat 2016, 14:01
Keles’te Türk bayrağı

İÇİNDEKİLER

Haber Müdürümüz Mevlüt Yüksel sınırı, hedef olmamak için dere yatağı ve patikaları kullanan direnişçilerle birlikte Hatay Yayladağı kırsalından geçti. 14 kilometrelik en tehlikeli bölümü 6 saatlik bir yürüyüşle aştı. Herkes kaçtığı için hayalet şehre dönen Yamadi kasabası yakınlarındaki kampa ulaştı. Derme çatma çadırlarda hayatta kalma mücadelesi veren masum insanların yaşadıklarına tanıklık etti. Çoğu yaralı bir grup savaşçının refakat ettiği kampta Türkiye'ye geçmek için bekleyen sivilleri dinledi. Dondurucu soğuğa rağmen ayaklarında terlik bile olmadan sınıra doğru ilerlemeye çalışan kadın ve çocuklara eşlik etti.

KOMUTANLARI ERTUĞRUL
Bölgenin en hakim noktası olan Kızıldağ düştükten sonra diğer tepelerde tutunmaya çalışan Türkmen savaşçılar, Rus füzeleri ile Esad'ın misket bombaları olmasa orduyu hemen püskürtebileceklerini söyledi. 40 kişilik bir gönüllü birliğinin komutanı "Ertuğrul" savaşın seyrine ilişkin şu bilgileri verdi:

ELLERİNDE SİLAH YOK
"Bu topraklar, Türkiye'nin Misak-ı Milli sınırları içindedir. Biz buraya Türk bayrağı astık. Bu bilinçle burada savaşıyoruz. Ruslar ve katil Esad'ın paralı askerlerine karşı vatanımızı koruyoruz. Savaşacak insanımız da zalimlere direnecek yüreğimiz de var. Buradan dünyaya ilan ediyoruz, bu savaşı kazanacağız. Bu dağlar Rusya, İran ve Esad güçlerine mezar olacak. Sadece silah ve mühimmat istiyoruz. Çünkü füzeler, roketler ve havan toplarına karşı kaleşnikofla yapabileceklerimiz çok sınırlı. Elimizde sadece tek bir doçka var. Birkaç tane bixi ve kaleşnikoflar... Onlar ise Esad, İran, Rusya ve Hizbullah önderliğindeki Şii milisler olarak saldırıyor. Önce Ruslar'ın füze, roket ve misket bombaları geliyor. Sonra Esad'ın havan topları. Buna rağmen, gece baskınlarıyla düşmanın komutanlarını, tanklarını ele geçirip imha ediyoruz. Hiçbiri karşımıza çıkmaya cesaret edemiyor. Sadece uzaktan bomba atıyorlar. Çünkü göğüs göğse savaşmaya korkuyorlar. Göğüs göğüse savaş yaptığımız her noktada onları püskürtmeyi başardık."

RUS JETLERİ VURUYOR
DAEŞ'i vurmak bahanesiyle Suriye'ye asker gönderen Rusya bu güne kadar 6 bin hedefe bomba yağdırdı. İçinde DAEŞ bulunmayan hedefler arasında kamplarda yaşayan masum Türkmen siviller de bulunuyordu. Putin'in evlerinden ettiği binlerce Türkmen zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.



TAKVİM TÜRKMENDAĞI'NDA
Türkmen güçlerinin lideri Ertğrul, Haber Müdürümüz Mevlüt Yüksel'e konuştu.