Yeni Şafak ve Akit saldırılarının arkasından o örgüt çıktı

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırıyı PKK'nın Suriye kolu PYD ile ortak hareket eden Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) adlı örgütün gerçekleştirdiği öğrenildi.

Giriş Tarihi 12 Şubat 2016, 00:00 Güncelleme 12 Şubat 2016, 17:18
Yeni Şafak ve Akit saldırılarının arkasından o örgüt çıktı

İÇİNDEKİLER

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yönelik saldırıdan bölücü PKK'nın Suriye kolu PYD ile ortak hareket eden Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) adlı örgüt çıktı. Failleri kısa sürede belirleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, BÖG üyesi 4 militanın peşine düştü. MLKP'nin alt kolu olan örgütte, sosyal medya hesabı üzerinden saldırıyı sahiplendi.

SALDIRI NASIL OLMUŞTU?
Yeni Şafak gazetesinin Bayrampaşa'daki binasına geçtiğimiz gün sabaha karşı gelen yüzleri maskeli 5 kişi, ellerindeki molotof bombalarıyla binayı yakmaya çalıştı. Saat 04.45 sularında meydana gelen olayda, Yeni Şafak personel kapısına molotof bombaları atan grup, daha sonra yanlarında getirdikleri benzini alevlerin üzerine döktü. Binanın kapısı yanarken maskeli teröristlerden biri ise elindeki pompalı tüfeği gazetenin camlarına doğru ateşledi.

Kaynak: Yeni Şafak