Vatan evlatları

Türkiye dün şehitlerine ağladı. Diyarbakır ve Şırnak'ta şehit olan biri yüzbaşı, biri uzman çavuş, ikisi asker, ikisi de polis 6 şehit ile bombalı saldırıda hayatını kaybeden 2 memur vatan toprağına emanet bırakıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Şubat 2016 Güncelleme 11 Şubat 2016, 02:02
Vatan evlatları

İÇİNDEKİLER

Edirne'den Kars'a kadar dün her yerde gözyaşı vardı. Kanlı terör örgütü PKK'ya geçit vermeyen şehitler, vatan toprağına emanet bırakıldı. Acının ilk adresi Konya'ydı. Diyarbakır Sur'daki hain saldırıda ağır yaralanan Yüzbaşı Fatih Yaşar, hastanede şehit oldu. Şehadet haberi Şehit Yaşar'ın Konya Seydişehir'deki baba ocağına tez ulaştı.

VAN'LI BABANIN İSYANI...
Şehit Yüzbaşı cennete uğurlanırken geride acı dolu bir hikaye bıraktı. Annesini 2 yaşında kaybeden Şehit Yaşar, 3 ay önce Katar'daki görevinden Ankara'ya dönmüştü. Eşi ve 4 yaşındaki kızını Ankara'da bırakıp geçici görevle Sur'a gitmişti. Cizre'de şehit olan Er Vedat Dolançay da Van Saray'da toprağa verildi. Acılı baba Vezir Dolançay, "Ben Kürt oğlu Kürt'üm ve şehit babasıyım. Şehidime kurban olayım" dedi. Şırnak İdil'de teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Arif Subaşıoğlu'nun askerliğinin bitmesine ise 1 ay vardı. Şehit Subaşıoğlu binlerce kişinin katıldığı cenaze namazı sonrasında memleketi Kocaeli'de son yolculuğuna uğurlandı, Ordu'da görev yaparken geçici görevli gittiği Cizre'de şehit olan özel harekat polisi Osman Yurt da Sivas'ta vatan toprağına emanet bırakıldı. Şehidin eşi Rabia, oğulları Oğuzhan (19), Ömer Faruk (17) ve Burak Yurt (15) ise gözyaşlarına boğuldu. Acının bir diğer adresi de Kayseri'ydi. Şırnak'taki hain saldırıda şehit olan polis Mehmet Güngördü (32) ise memleketinde toprağa verildi. Henüz 1.5 yıl önce evlenen Şehit Güngördü'nün eşi Hülya Güngördü, güçlükle sakinleştirildi. Balıkesir de şehidini bağrına bastı. Sur'da ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan Uzman Çavuş Hasan Talay (27) memleketinde toprağa verildi. Şehit Talay ve kardeşlerini babası simit satarak büyütmüştü. Kızılay'dan aldığı burslar ve yurtlarında kalarak eğitim gören Hasan Talay, 4 ay önce Hacer Talay ile evlenmişti. Şırnak Uludere'de teröristlerin otomobile tuzaklanan el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu hayatını kaybeden Ahmet Arttı (27) ve Diyar Oslu (33) da Yemişli Köyü'nde defnedildi.