Türk askeri Suriye'ye girecek mi?

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün canlı yayın konuğu oldu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan Türkiye’nin Suriye'ye yönelik bir askeri operasyon planının olmadığını açıkladı. Türkiye'nin güvenliğini tehdit altına sokacak girişime de kesinlikle izin vermeyeceklerini dile getiren Bakan Elvan, PYD'ye terör örgütü diyemeyen CHP'ye de sert eleştiriler yöneltti.

Giriş Tarihi 11 Şubat 2016, 00:00 Güncelleme 11 Şubat 2016, 18:50
Türk askeri Suriye’ye girecek mi?

İÇİNDEKİLER

Hükümetimiz bu konuda bir açıklama yaptı; dolayısıyla böyle bir hususun söz konusu olmadığını ifade etti. Ancak bizim için tekrar vurguluyorum, önemli olan ülkemizin güvenliğidir. Ülkemizin güvenliğini tehdit altına sokabilecek, riske atabilecek herhangi bir yaklaşıma, herhangi bir girişime kesinlikle izin vermemiz söz konusu olamaz.

CHP'NİN PYD GÖRÜŞÜNÜ BİLEMİYORUZ
CHP içerisinde açıkçası tek bir ses yok, farklı yaklaşım içerisinde bulunanlar var. PYD'nin gerçekten bir terör örgütüyle işbirliği yaptığına inananlar var, inanmayanlar var. Dolayısıyla hangisinin CHP'nin gerçekten görüşünü ifade ettiğini ben de çok bilemiyorum, bu konuda da zorlanıyoruz.



PKK-PYD İŞBİRLİĞİNİ DÜNYA BİLİYOR
Ama şu bir gerçek; PYD ile PKK'nın iş birliği halinde olduğunu dünya alem biliyor, herkes biliyor. Dolayısıyla bunu inkar etmenin, 'PYD, PKK ile işbirliği içerisinde değildir' diyebilecek bir Allah'ın kulu yoktur diye düşünüyorum.