PYD Rusya'da temsilcilik açtı

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD Rusya'da temsilcilik açtı.

Giriş Tarihi 10 Şubat 2016, 00:00 Güncelleme 10 Şubat 2016, 17:09
PYD Rusya’da temsilcilik açtı

İÇİNDEKİLER

PKK'nın Suriye kolu PYD, Rusya'nın başkenti Moskova'da temsilcilik açtı. Bundan birkaç ay öncesinde PYD Eş Başkanı Asya Abdullah'ın Rusya ziyareti sırasında bu temsilciliğin açılması için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Rusya Kürtleri Ulusal ve Kültürel Federal Otonomisi Eş Başkanı Ferhat Patiyev de Suriyeli Kürtlerin Moskova'da 10 Şubat'ta temsilcilik açacağını duyurmuştu. Rus Interfax ajansına konuşan Patiyev, "Üç kantonumuz var: Cezire, Kobani ve Afrin. Beraber Rusya'da bir temsilcilik açmaya karar verildi" demişti.

​RUSYA ADALET BAKANLIĞI'NA BAĞLI ÇALIŞACAK
Patiyev, "Yasal açıdan temsilcilik ofisi Rusya Adalet Bakanlığı'na bağlı bir kamu kuruluşu gibi olacak; ancak fiilen elçilik formatında çalışacak." demişti.

Dün Moskova'ya giden PYD Eş Başkanı Salih Müslim Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşmüştü. Görüşmede Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan da temsilcilerin de bulunacağı bildirilmişti.

DEMİRTAŞ ELİ BOŞ DÖNMÜŞTÜ
Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 2015 Aralık ayında bir takım görüşmeler için gittiği Rusya'da, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bir araya gelmişti. Demirtaş'ın bu görüşmeden sonra Moskova'da partisinin temsilciliğini açacağı açıklanmıştı. Ancak konuyla ilgili Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bu açılışa izin verilmediği belirtililmişti.

Kaynak: Star