Hayat sigarasız güzel

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Şubat 2016 Güncelleme 10 Şubat 2016, 01:39
Hayat sigarasız güzel

İÇİNDEKİLER

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla resepsiyon veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tüm vatandaşlara, 'Hayat sigarasız güzel' çağrısı yaparak, "Bu, içenler için sigarayı bırakma, içmeyenler için de sigara içenleri bıraktırmaya teşvik etme çağrısıdır. Türkiye'nin tamamını 'Dumansız Hava Sahası" haline getirene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Her günümüzü 9 Şubat olarak kabul edelim ve o şekilde çalışalım" dedi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki resepsiyonda konuşan Erdoğan net mesajlar verdi: 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü vesilesiyle düzenlenen bu etkinliğin Türkiye'ye ve dünyaya "hayat sigarasız güzel" mesajını ulaştırabilmemize katkı sağlamasını temenni ediyorum. Sağlık Bakanlığımız sadece geçen yıl 141 binden fazla vatandaşımıza sigara bıraktırma tedavisi için ücretsiz ilaç desteğinde bulundu. 2010'dan bu yana faaliyette olan sigara bırakma danışma hattıyla da 23,5 milyondan fazla çağrıya cevap verildi. Sağlık Bakanlığımız 2016'yı Tütünle Mücadele Yılı ilan ederek, bu konudaki çalışmalarını bir adım daha ileriye taşımaya hazırlanıyor.



CUMHURBAŞKANIMIZI KUTLARIM
Ferdi Tayfur: 6 yaşında sigaraya başlamıştım. Bir rahatsızlık geçirdikten sonra tamamen bıraktım. Sigara içenlere mesajım, 'Sigarayı at, ömrünü uzat'.
Harun Erdenay: Hayatım boyunca içmedim. Ağzıma bile koymadım. Bundan çok büyük mutluluk duyuyorum. Sigara sağlığın en büyük düşmanı.
Hidayet Türkoğlu: Cumhurbaşkanımızı kutlamamız gerekir. Halkımızın sağlıklı yaşaması için çabalıyor. İnşallah tüm halkımız aynı duyarlılığı gösterir.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte başbakanlığı döneminden bugüne kadar sigarayı bırakma sözü aldığı kişilerle fotoğrafları, bu kişilerden aldığı sigara paketleri ve Sağlık Bakanlığı'nın sigarayla mücadele kampanyasının görsellerinin yer aldığı sergiyi gezdi.