Afganistan'ı hatırlattı

Başbakan Davutoğlu, Türkmenler'e ve Suriyeliler'e bomba yağdıran Putin'i uyardı: Soğuk Savaş günlerinde, muazzam bir süper güç olan Sovyet birliklerinin nasıl zelil bir şekilde Afganistan'dan çıktığını unutma...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Şubat 2016 Güncelleme 10 Şubat 2016, 01:37
Afganistan’ı hatırlattı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:
Halep yanıyor ve dünya seyrediyor. Maraş ayağa kalktığında, Antep şahlandığında, Urfa bayrağına, istiklaline sahip çıktığında Halepliler onlar için dua ediyordu. Şimdi de biz tarihi borcumuzu ödeyerek direnen, şanlı, kahraman, gazi Halep'e, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa adına sahip çıkacağız. Gün gelecek bu zulüm bitecek.
70 bin Suriyelinin daha gelme ihtimali var. Biz canını kurtarmaya çalışan hiçbir kardeşimize kapımızı kapatmadık. Başta ABD ve Rus yönetimlerinin samimi davranması, gerçekle yüzleşmesi gerekir.
Tek tek elimizde Rusya'nın attığı her bombanın nereye düştüğünün bilgisi var. 6 bini aşkın sortinin yüzde 90'ı sivillere ve ılımlı muhalefete atıldı, sadece yüzde 10'u DAEŞ'a. Bunu ABD de Birleşmiş Milletler de bütün uluslararası toplum da biliyor.
Tarih bugün bu zulme sesini çıkarmayanları, çıkaramayanları da zulmün ortağı olmaları anlamında da kara lekeyle kaydına geçirecektir. Soğuk Savaş günlerinde, muazzam bir süper güç olan Sovyet birliklerinin nasıl zelil bir şekilde Afganistan'dan çıktığını unutmasın.
Ülkemizi tehdit eden teröre karşı hiçbir ayrım yapmadan mücadele edeceğiz. Türkiye'yi tehdit eden kim olursa olsun ona da kudretli davranma devam edeceğiz.
Teröre destek verdiği hukuken ispat edilen kamu personelinin kamuyla ilişiği kesilecek. Kim olursa olsun milletin kaynağını terör örgütü için doğrudan veya dolaylı olarak paralel çete üzerinden, terör olaylarına sessiz kalmasını sağlıyorsa, bu kamu personeline dönük her türlü işlem yapılacak. Devletin koruma zırhının arkasına alıp devletin milletin birliğini bozmaya çalışan kim olursa olsun o zırhı kırarız.
Milli Birlik ve Kardeşlik sürecine Birlik Huzur ve Demokrasi Süreci adını veriyoruz. Muhatap bütün millet, bölge halkı olacak. Elinde silah olanlar muhatap olmayacak. Elinde silah olanların muhatabı milletin bileğidir yüreğidir. Valiliklere İstişare Meclis'leri kurulması talimatı verdim. Gittiğimde ben de onlarla görüşeceğim.