Pembe dizi!

Adalet Bakanlığı, tutukluların eşleriyle 3 ayda bir 24 saat buluşmalarına olanak sağladı. Bir yıl içinde 22 bin çift, "Pembe Oda"dan faydalandı. Yüzlercesi bebeklerini kucağına aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Şubat 2016 Güncelleme 09 Şubat 2016, 01:38
Pembe dizi!

İÇİNDEKİLER

Adalet Bakanlığı'nın kamuoyunda "Pembe Oda" olarak bilinen cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülerin eşleri ile bir araya gelmelerine olanak sağlayan özel görüşme odaları, önceleri tartışma yarattı. Ancak, bu odalarda bir araya gelen çiftlerin çocuk sayısı arttı. Uygulandığı 2013'ten bu yana Türkiye genelindeki cezaevlerindeki özel odalarda, toplam 45 bin görüşmenin yapıldığı açıklandı. Son bir yıl içinde bu sayı ise 22 bine ulaştı.

24 SAAT BAŞ BAŞA
Adalet Bakanlığı, cezaevinde tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılmasını teşvik etmek için ödül yönetmeliğini uyguluyor. Buna göre hükümlü ve tutuklular 3 ayda 1 kez, 3 saatten 24 saate kadar eşleriyle özel olarak bir araya geliyor.

SUÇ AYRIMI YOK
İşledikleri suç ne olursa olsun "herkes ikinci bir şansı hak eder" düşüncesi en çok cezaevlerinde kendini gösteriyor. Avukat Mahmut Ceran söz konusu uygulamayı yerinde bulduğunu belirterek, "Eşler arasında madden ve manen irtibatın muhafaza edilmesi, aile birliğinin korunması açısından önemli. Özel görüşme boşanmaları büyük oranda engellemektedir" dedi.

TUTUKLU VE HÜKÜMLÜYE ÖZEL ÖDÜL
Adalet Bakanlığı, tutuklu ve hükümlülere, 3 ayda bir kez 24 saate kadar eşleriyle özel odada görüşme izni veriyor. Bu izin, tutuklunun hapisteki tutumuna göre ödül olarak kararlaştırılıyor...

İŞTE ODA KURALLARI
Pembe odadaki pencereler, ses geçirmeyen malzemeyle kaplı.
Odalarda olumsuz durumlara karşın acil çağrı butonları var.
Acil müdahale gerektirmeyen hallerde görüşmeye ara verilmez.
Kurumun eşya ve aletleri kullanıma sunuldukları işlerden başka işlerde kullanılamaz.
Görüş süresi içerisinde kurumun asayişini bozucu davranışlarda bulunulamaz ve gürültü yapılamaz.