Kar beyazdır ölüm

Bitlis'te yaşayan Asım Acar, 6 katlı binanın çatısından düşen kar kütlesinin altında kalarak can verdi. Park halindeki otomobil ise kullanlıamaz hale geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Şubat 2016 Güncelleme 09 Şubat 2016, 00:00
Kar beyazdır ölüm

İÇİNDEKİLER

Soğuk hava ve kar yağışı, Doğu Anadolu'yu esir aldı. Çok sayıda il karla kaplandı. Hava sıcaklığının eksi 15 dereceye kadar düştüğü Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde kar faciası yaşandı. Cumhuriyet Caddesi üzerindeki 6 katlı bir binanın çatısında biriken kar kütlesi yerinden oynadı. Kar kütlesi, park halindeki bir aracın ve yoldan geçen 60 yaşındaki Asım Acar'ın üzerine düştü.

VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ
Düşen kar yığınının altında kalan yaşlı adam, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Aynı yerde park halinde bulunan araç ise kullanılamaz hale geldi. Araç içerisinde kimsenin olmaması olası faciayı önledi. Öte yandan aynı cadde üzerinde iki gün önce de benzer bir olayın yaşandığı belirtildi. Vatandaşlar, havaların ısınmasıyla birlikte zemini kayganlaşan çatıdan üst üste düşmeye başlayan kar kütlelerinin başka talihsiz olaylara sebebiyet vermemesi için yetkililerin önlem alması gerektiğini söyledi.