Demirtaş'tan her kelimesi yalan Cizre açıklaması

Cizre'deki terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonu hazmedemeyen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Cizre'de toplu katliam yaptılar, açıklayamıyorlar. Cenazeleri sokaklara, yıkık evlere dağıtıyorlar" diyerek akıllara zarar bir spekülasyona imza attı.

Giriş Tarihi 09 Şubat 2016, 00:00 Güncelleme 09 Şubat 2016, 14:29
Demirtaş’tan her kelimesi yalan Cizre açıklaması

İÇİNDEKİLER

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki operasyon Ankara'da siyasi partilerin grup toplantılarında ilk gündem maddesi oldu. HDP grup toplantısında Selahattin Demirtaş'tan gelen Cizre iddiaları gerçeklikten uzak ve spekülasyon dolu oldu.

Cudi mahallesinde 23 numaralı binadaki bodrum katıyla ilgili konuşan Demirtaş, binada '70-90 arası insan var' iddiasında bulundu. Spekülasyon dolu bir iddia da ortaya atan Demirtaş, "Cizre'de toplu katliam yaptılar, açıklayamıyorlar. Cenazeleri sokaklara, yıkık evlere dağıtıyorlar" diyerek akıl dışı bir iddiada bulundu.

İşte Selahattin Demirtaş'ın grup toplantısında söyledikleri;
- Cizre'deki durum şudur; o bodrumun civarındaki bir kaç binada toplam 70-90 kadar insan var. Çatışma yok, tankla topla atış.
-Türkiye Cizre'deki duruma inanmak istemiyor. Çünkü bu çağda hükümetin böyle vicdansız olabileceğine inanılmıyor. Ama durum bu.

DEMİRTAŞ'IN AKILLARA ZARAR İDDİASI
-Cizre'de toplu katliam yaptılar, açıklayamıyorlar. Cenazeleri sokaklara, yıkık evlere dağıtıyorlar. O cenazeler oradaymış gibi.
-Cizre'ye yapılan vahşet aynı zamanda İzmir'e tehdit. Adana'ya tehdit. "Bak, itiraz edene bunu yaparız" diyorlar.