CHP'de oyun içinde oyun

CHP'de poster krizinde taraflar birbirine girdi. İlk olarak Zeynep Altıok ismi ortaya atıldı. Ardından Kılıçdaroğlu Nazlıaka'nın kendisine Necati Yılmaz ismini verdiğini açıkladı. Ancak Yılmaz da iddiaları yalanladı.

Giriş Tarihi 09 Şubat 2016, 00:00 Güncelleme 09 Şubat 2016, 09:37
CHP’de oyun içinde oyun

İÇİNDEKİLER

CHP'de Atatürk posterini indiren milletvekili skandalında kafalar iyice karıştı. Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka tarafından dile getirilen bir CHP milletvekilinin "Yeni şeyler söylemek lazım" diyerek odasındaki Atatürk posterini indirdiği iddiası son açıklamalarla yeni boyut kazandı. CHP Parti Meclisi önceki gün yaptığı toplantıda iddiayı gündeme getiren Nazlıaka'yı "tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle" Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk etti. YDK'nın olayın tartışılmasını önlemek için tüzükte belirtilen 4 aylık süreyi kullanmayacağı ve en kısa sürede Nazlıaka'nın durumunu görüşeceği belirtiliyor.

BÖCEK İDDİASI

Konuyla ilgili açıklamalar ve bu açıklamalardaki çelişkiler kafaların karışmasına yol açıyor. Kılıçdaroğlu katıldığı bir televizyon programında kötü niyetli kişilerin vekilleri dinlemek için odalarına böcek yerleştirdiğini belirterek, "Söz konusu odada da böcek Atatürk posterinin arkasına yerleştirildi. O, TBMM'nin demirbaşı olan kocaman çerçeveyi kafanız estiğinde indiremiyorsunuz ya da asamıyorsunuz. Personel indiriyor ve asıyor" demişti.

YILMAZ: POSTERİ İNDİRMEDİM

Kılıçdaroğlu, Nazlıaka'nın olaya ilişkin Ankara Milletvekili Necati Yılmaz'ın adını verdiğini belirtimiyti. Yılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında ise "Aylin Nazlıaka'nın TBMM çatısı altındaki odama sadece bir kez geldiği ve sadece 2-3 dakikalık kaldığı ana ilişkin bilgi ve belgeleri Parti Meclisi üyeleriyle paylaştım. Parti Meclisi bu olayın kesinlikle yaşanmadığını, asılsız ve gerçek dışı bir iddia olduğunu tespit etmiş ve resmi açıklamasını kamuoyuna yapmıştır" dedi. Yılmaz, "O anda odamdaki ziyaretçilerin fotoğraflarını PM ile paylaştım. Fotoğraflarda Atatürk yerli yerinde duruyordu" diye konuştu. "Neden siz tercih edildiniz?" sorusuna Yılmaz, "Ben de merak ediyorum" yanıtını verdi. Kulislerde bir yandan olayın daha fazla tartışılmasını engellemek için hedef saptırıldığı, bir yandan da Nazlıaka'nın, Yılmaz ismini ortaya atmasında, kurultay öncesi PM hesaplarının etkili olduğu dile getiriliyor.

Kaynak: Sabah