Akademik tehdit

Ege Üniversitesi'nde kadın doçent H.Ö., tehdit mesajları aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Failler ise öğretim görevlisinin baskı yaptığı iddia edilen 2 kadın çalışan çıktı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Şubat 2016 Güncelleme 09 Şubat 2016, 00:00
Akademik tehdit

İÇİNDEKİLER

Ege Üniversitesi'nde görev yapan kadın akademisyen Doç. Dr. H.Ö., tehdit edildiğini söyleyerek soluğu karakolda aldı. Üniversiteyi karıştıran tehdit süreci, geçtiğimiz Kasım ayında başladı. Ege Üniversitesi'nde daire müdürü Doç. Dr. H.Ö. cep telefonuna gelen, "Bizimle uğraşma, evini takipteyim çek elini üzerimizden. Bu son uyarım" mesajıyla sarsıldı. Panikleyen kadının şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

'MAĞDUR İŞÇİ' İMZALI MEKTUP
Polis, tehdit edilen Doç. Dr. H.Ö.'nün yakın çevresini araştırdı. H.Ö. daha sonra, "Senin yüzünden maaş ve mesailer geç alınıyor. Seni o koltukta oturtmasınlar' yazılı ve "Mağdur işçi" imzalı bir faks aldı. Bu faksla birlikte polis tehdit eden kişilerin çalışanlar arasında olduğunu saptadı. Ancak tehditler son bulmadı. Doç. Dr. H.Ö. geçen 1 Şubat'ta da yine tehdit içerikli bir mektupla karşılaştı. Mektubun Bornova PTT Şubesi'nden gönderildiğini belirleyen polis, kurumun güvenlik kamerası kayıtlarını masaya yatırdı. Yapılan incelemede, mektubu gönderenlerin Sağlık Meslek Yüksekokulu'nda da görevli olan Doç. Dr. H.Ö.'nün yanında çalışan G.V. ile P.K. olduğu ortaya çıktı. 2 kadın çalışan gözaltına alındıktan sonra serbest kaldı.

'ÇALIŞANLARA BASKI YAPIYOR' İDDİASI
Gözaltına alınan G.V. ve P.K.'nin, tehdit ettikleri Doç. Dr. H.Ö.'nün yanında çalıştıkları belirlendi. İkili, ifadeleri alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakılırken, Doç. Dr. H.Ö.'nün, çalışanlarına baskı yaptığı, bu nedenle tehdit edildiği iddia edildi.