Metabolik dava

Türkiye'ye Metabolik Cerrahi'yi tanıtan Yrd. Doç. Dr. Hasan Vedat Ofluoğlu meslektaşı Doç. Dr. Alper Çelik ile mahkemelik oldu. Arkadaşları davalık yapan neden ise Ofluoğlu'na 1 milyon 340 bin TL'nin ödenmemesi olarak gösterildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Şubat 2016 Güncelleme 07 Şubat 2016, 00:44
Metabolik dava

İÇİNDEKİLER

Binlerce kişinin yüzü onlar sayesinde güldü. Yrd. Doç. Dr. Hasan Vedat Ofluoğlu ve meslektaşı Doç. Dr. Alper Çelik Türkiye'ye tanıttıkları 'Metabolik Cerrahi' ile başta şeker hastalarının ve fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin umudu oldu. Ancak, Taksim Alman Hastanesi'nde mucizevi ameliyatlara imza atan iki arkadaş davalık oldu. Avukat Tanıl Mehmet Başkan'ın açtığı davaya göre, müvekkili Dr. Hasan Vedat Ofluoğlu, Alman Hastanesi'nde hekim ve genel cerrahi uzmanı olarak çalışıyordu. Hastanenin kadrosuna Alper Çelik de katıldı. Daha sonra birlikte çalışmaya başlayan ikili, 'Metabolik Cerrahi' branşında çok sayıda başarılı operasyonlara imza attı. Ancak, iki doktorun çalıştığı hastane bir zaman sonra ödeme güçlüğü içine girdi. Ofluoğlu'nun doktor ücretleri ise davalı Çelik'e ait Metcer Sağlık Hizmetleri tarafından vadeli şekilde ödeniyordu. Ancak, doktora bir türlü ödeme yapılmadı. Doktor Ofluoğlu'nun avukatı, müvekkilinin 2013 ve 2014'te tam 384 metabolik cerrahi girişiminde bulunduğunu belirtti. Dava dilekçesinde doktorun poliklinik gelirleri dahil olmak üzere toplam hekim ücreti alacağının 2 milyon 62 bin TL olduğu anlatıldı.

ALACAĞINI İSTEDİ

Davalılar Çelik ile Metcer Sağlık Hizmetleri ve Metabolik Cerrahi Vakfı'nın müvekkiline toplamda 765 bin lira ödeme yaptığını belirten avukat, yaklaşık 1.5 milyonun ödenmesini istedi.

Ali OKTAY