24 saatte 35 bin kişi

Esad, Rusya ve İran bir oldu. Halep'teki masum insanları vurdu. 70 bin kişi Türkiye sınırına doğru yola çıktı. 24 saatte gelenlerin sayısı 35 bini buldu. 3 milyon mülteciye kucak açan Türkiye, onları da aç ve açıkta bırakmadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Şubat 2016 Güncelleme 07 Şubat 2016, 01:07
24 saatte 35 bin kişi

İÇİNDEKİLER

Esad güçleri, Şii milisler ve Rus ordusunun saldırıları nedeniyle Halep'ten çıkmak zorunda kalan on binlerce masum sivil Türkiye sınırına geldi. Kilis Valisi Süleyman Tapsız son 24 saat içerisinde 35 bin Suriyelinin Rus ve Esad saldırılarından kaçarak Kilis sınırına geldiğini söyledi. Suriye'de rejim kuvvetlerinin Halep'in kuzeyinde yapmış olduğu askeri harekatla Rus savaş uçaklarının sivil yerleşim yerlerine saldırı sonrası son 24 saat içerisinde Türkiye sınırına doğru büyük bir göç harekatı başladı. Vali Tapsız "24 saat içerisinde 30-35 bin civarı insan geldi. Bu insanların her türlü ihtiyaçlarının karşılandığı alanları oluşturduk. Hepsinin yatak, battaniye ve temel gıda gibi her türlü temel ihtiyaçları karşılanıyor. Son 3 yılda sınır ötesinde 8 tane kamp kuruldu. Bu kamplarda 50-60 bin civarında Suriyeli barınıyor. Yeni gelen dalgayla bu kampların kapasitesini genişlettik. Yeni yaptığımız 9. kamplarda ilk günde 10 bin kişinin çadırlara yerleşti" dedi.

GÜNDE 100 BİN EKMEK
Vali Süleyman Tapsız IHH tarafından 20 bin kişiye sıcak yemek çıktığını söyleyerek ve 100 bin ekmek dağıtıldığını ifade etti. Tek ihtiyaçlarının hazır kahvaltı kumanyasının olduğunu burada sivil toplum kuruluşlarına seslenip çağrıda bulunarak; zeytin, peynir, reçel gibi hazır kahvaltı kumanyasının ivedi olarak gönderilmesi gerektiğini söyledi. Rusya'nın ve Esad güçlerinin saldırılarını devam ettirmesi halinde Halep'in kuzeyinden 70 bin insanın daha Türkiye sınırına göç edeceği öğrenildi.