Kalpten mutluluk

Zatürre sebebiyle kalbi iflas eden Nahide Reçber için uygun donör bulundu. Küçük kıza dün 34 yaşında bir erkeğin kalbi nakledildi. Organ uyumu için de kritik gün sayımı başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Şubat 2016 Güncelleme 06 Şubat 2016, 00:00
Kalpten mutluluk

İÇİNDEKİLER

Ankara'da yaşayan Nahide Rençber (6), küçük yaşta zatürre hastalığı geçirdi. Bu nedenle kalbi iflas etti. Doktorlar çareyi yapay kalp takmakta buldu. Ancak o da çok dayanmadı. Küçük kız rahatsızlandı. Yoğun bakıma alındı. Acil kalp nakli kararı verildi. Yaşama tutunması için sayılı günleri vardı. Rençber ailesinin tedirgin bekleyişi önceki gün müjdeli haberle sevince dönüştü. Hayatını kaybeden 34 yaşındaki erkek bir kişinin bağışlanan organları Nahide ile uyumlu çıktı. Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde uygun donörün bulunması ile kalp nakli yapıldı. Küçük kızın dedesi Aziz Çakır, doktorların verdiği bilgiye göre ameliyatın iyi geçtiğini söyledi.

'UZUN BİR SÜREÇ VAR'
Çakır, henüz yoğun bakımda olan Nahide'nin solunum cihazına bağlı olduğunu, kalbin bünyeye uyum sağlama sürecinin ve tedavinin uzun bir süreç olduğunu kaydetti. Donörün ailesine teşekkür eden dede, "Bizim çocuğumuz için bir umut oluştu fakat organ bekleyen çok fazla hasta var" diye konuştu.