İşadamına pusu

Ankara'da ünlü emlakçı Ali Kayum, otomobiline bindiği sırada kurşun yağmuruna tutuldu. Ağır yaralanan işadamı hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Şubat 2016 Güncelleme 06 Şubat 2016, 00:00
İşadamına pusu

İÇİNDEKİLER

Olay, dün öğle saatlerinde Çankaya ilçesi Beysukent Mahallesi'ndeki bir ara sokakta meydana geldi. Emlak şirketi olan 60 yaşındaki Ali Kayum evinden çıkıp, 06 BA 1845 plakalı aracına bindiği sırada kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğradı. Bir otomobille gelen zanlılar, sürücü koltuğundaki Kayum'a kurşun yağdırdı. Ali Kayum, kafasına ve vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren şahıslar, geldikleri araçla hızla olay yerinden ayrıldı. Silah sesleri üzerine kapıya çıkan evdeki çalışanlar, Ali Kayum'u otomobilde kanlar içinde buldu. Çalışanlar durumu hemen 112 Acil Servis ile polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından işadamını Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Bir kurşun kafasına, 3 kurşun ise göğsüne isabet ettiği öğrenilen Ali Kayum hastanaye götürüldüğü sırada yolda yaşamını yitirdi.

KAMERALAR İNCELEMEDE
Ankara polisi, evin güvenlik kameralarını da incelemeye aldı. Polis, plakasını belirlediği araçtaki zanlıları yakalamak için çalışma başlattı. İşadamı Metin Aktan'ın da damadı olan Beysukent civarında büyük yatırımları bulunan Ali Kayum'un bazı anlaşmalar yaptığı, bunun da birilerini rahatsız ettiği ortaya çıktı. Daha önce de tehditler aldığı belirtilen talihsiz işadamının ölümü, çalışanlarında da büyük üzüntüye neden oldu.