"Halk korunmasa PKK 1 günde temizlenir"

Diyarbakır, Şırnak, Bingöl, Mardin ve Van'dan katılan kanaat önderleri A Haber ekranlarında HDP ve PKK'yı bombardımana tuttu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Şubat 2016 Güncelleme 06 Şubat 2016, 02:36
Halk korunmasa PKK 1 günde temizlenir

İÇİNDEKİLER

A Haber'de yayınlanan Memleket Meselesi programı sıra dışı bir yayınla ekrana geldi. Diyarbakır, Şırnak, Bingöl, Mardin ve Van gibi illerdeki kanaat önderleri programda çarpıca açıklamalarda bulundular.

Şırnak'tan katılan Ali Aki, "Eğer asker halkı korumayı amaçlamamış olsa PKK militanları 1 günde temizlenirdi" diye konuştu. Kanaat önderi Beşir Tatar ise halkın PKK'ya destek vermediğini belirterek "DAEŞ İslam -Müslüman düşmanı, terör örgütü PKK'da Kürtlerin düşmanı ama Kürtler bu oyuna gelmedi" dedi.



A Haber ekranlarında yayınlanan Memleket Meselesi'ne konuk olan kanaat önderlerinin açıklamalarından şu satır başları ön plana çıktı:

"ASKER HALKI KORUMAYI AMAÇLIYOR"
"Asker operasyonlara devam ediyor. Eğer asker halkı korumayı amaçlamamış olsa PKK militanları 1 günde temizlenirdi. Vatandaşımız gücün yanındadır. Kim güçlüyse vatandaş onun yanında olur. Devlet güçlü olmak mecburiyetindedir. Devlet güçlü olmadığı zaman başka güçler orayı doldurur, terör örgütleri gibi..."

"DAEŞ İSLAM, PKK KÜRT DÜŞMANI"
"2 tane terör örgütü var; DAEŞ, İslam - Müslüman düşmanı, terör örgütü PKK'da Kürtlerin düşmanı ama Kürtler bu oyuna gelmedi ve gelmeyecek de."

"HALK PKK'YA DESTEK VERMEDİ"
"Vatandaş bunlara destek vermedi, arka çıkmadı. Önlerine set olup gelin bizi öldürün, sonra buraya girin demedi. Garibanımız göç etti. Nereye göç etti? Suriye'ye gitmedi, Rusya'ya gitmedi, ırak'a gitmedi, İran'a gitmedi. Yine kendi vatanına göç etti. Demek ki vatandaş devletini kazandı. Bana göre kazandı. Bu vatandaşa kim sahip çıkacak, devlet. Devletin şefkatli eli, merhametine dünden daha güzel yaşayabilecek insanca yaşama şartlarını ona, çocuklarına sağlanacak imkanlar verilecek. Ben buna inanıyorum, bu devlet verir."