"Terörün biri iyi biri kötü diyemezsiniz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Latin Amerika Komisyonu'nda konuştu. Erdoğan, "Terörle mücadele konusunda en önemli ilkelerden biri de ayrım yapmamaktır, terörün biri iyi biri kötü diyemezsiniz" dedi...

Giriş Tarihi 01 Şubat 2016, 00:00 Güncelleme 02 Şubat 2016, 01:36
Terörün biri iyi biri kötü diyemezsiniz

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Dün sığınmacı krizini uzaktan seyredenler şimdi yakından yaşıyor bu durumu. 420 milyon dolar yardım geldi, 9 milyar dolar harcadık. Gelen insanlar bombalardan kaçıyorlar. Biz kapımızı kapayamazdık. Bir tarafta masum insanlar kitleler halinde ölürken, sınırları sermaye açan bir anlayışı asla kabul edemeyiz. Almanya, Fransa bizden daha mı fakir? Onlar sığınmacılara kapılarını kapadı. İnsanların canları pahasına çıktıkları yolculuklar durumu gösteriyor."

SINIRLARINI HAYATINI KURTARMAK İÇİN GELEN İNSANLARA KAPATANLARI ANLAMIYORUZ
"İnsanların canları pahasına çıktıkları yolculuklar durumu gösteriyor. Sınırlarını hayatını kurtarmak için gelen insanlara kapatanları anlamıyoruz. Gökten yağdırılan bombalardan kaçan insanlara biz kapılarımızı, gönlümüzü açtık. Sadece 2015 yılında denizlerde boğulmaktan kurtarıp ülkemize getirdiğimiz sığınmacı sayısı 90.000'dir. "

"TERÖRÜN BİRİ İYİ BİRİ KÖTÜ DİYEMEZSİNİZ"
Terörle mücadele konusunda en önemli ilkelerden biri de ayrım yapmamaktır, terörün biri iyi biri kötü diyemezsiniz. Amerika, PKK'yı terör örgütü ilan ediyor ama PKK ile iş birliği içinde olan PYD'ye silah yardımı yapıyor. Terör örgütleri arasında ayrım yapmadan hepsiyle mücadele ediyoruz, terörün dini, ırkı, milliyeti olamaz.



"DAEŞ İSLAM DÜŞMANIDIR"
"Avrupa ülkelerinde terör saldırıları olunca herkes ayağa kalkıyor ama Ankara'da olunca herkes seyrediyor. İslam teröre asla müsaade etmez, DAEŞ'in İslam ile alakası yoktur. DAEŞ İslam düşmanıdır."