Engelliler gününe özel canlı performans

Dünyanın ilk ve tek görme, duyma ve konuşma engelli ahşap ustası, sosyal sorumluluk projesi kapsamında engelli vatandaşlara yönelik canlı bir performans sergiledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Aralık 2015 Güncelleme 04 Aralık 2015, 00:03
Engelliler gününe özel canlı performans

İÇİNDEKİLER

Sosyal sorumluluk projeleriyle engellilere yönelik pek çok faaliyete imza atan Küçükçekmece Belediyesi, Dünya Engelliler Günü'nde bir birbirinden özel etkinliği, vatandaşlarla buluşturdu. Bu kapsamda, Atakent Kültür ve Sanat Merkezi, dünyanın ilk ve tek görme, duyma ve konuşma engelli ahşap maket ustası Ali Şerafettin Köksal'ın ahşap ürünleri sergisine ev sahipliği yaptı.

"Mucizevi Bir Aşk Öyküsü" isimli sergi açılışında canlı performansıyla dikkatleri üzerine çeken Köksal'ın mucizevi gösterisini, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, İlçe Müftüsü Mustafa Temel ve engelli vatandaşlar hep birlikte ilgiyle izledi. Etkinlikte, protokol üyeleri engelli vatandaşlarla birebir ilgilenirken, bol bol hatıra fotoğrafı da çekildi.



'ALLAH BİZLERE ALİ ŞERAFETTİN BEY'İN SABRINDAN NASİP ETSİN'
Açılışta konuşan Başkan Karadeniz, tüm engellilerin gününü tebrik ettiği konuşmasında, "Engellilerin aslında hayata nasıl sıkı tutunduğunu Ali Şerafettin Bey'i izlerken gördük. Ali Bey, Küçükçekmece Halkalı'da ikamet ediyor. Geçtiğimiz günlerde kendisini ziyaret edip yapmış olduğu çalışmaları gözlemledik. Atölyesinde elektrikli testereyi bile bizzat kendisi kullanıyor. Görmüyor, duymuyor, konuşamıyor. Ağır engelli ama hayata sıkı tutunuyor. Ali bey kadar eşi de çok değerli bir hanımefendi'' dedi.

Doğuştan sağır ve dilsiz olan Köksal'ın gözlerini de 26 yaşında kaybettiğini belirten Başkan Karadeniz, ''Eşiyle arasında mucizevi bir aşk var. İşte o aşkla bu eserleri ortaya çıkarmış. Aralarında bir dokunma dili oluşturmuşlar. Her zorluğun üstesinden gelmişler. Hanımefendi bize de tercümanlık etti. Ali Bey esprili, hayatı doya doya yaşayan bir insan. Bu dünya imtihan dünyası. İmtihanını zor sınavlarla geçiren kardeşlerimiz var. Zaman zaman hepimizi bunaltan şeyler oluyor. Herkese Ali Bey'in sabrından, tevekkülünden ve imanından nasip olmasını temenni ediyorum'' şeklinde konuştu.

Yerel yönetimler olarak engelli vatandaşlar için birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini de vurgulayan Başkan Karadeniz, '' Bundan sonra da yine hep birlikte, el ele vererek, engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak için çalışmalı, yeni engeller çıkarmamalıyız" dedi.

''KAYBETMEDEN KIYMET BİLMİYORUZ''
Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya'da yakın zamanda başından geçen bir kazayı katılımcılarla paylaşarak, "Hiçbir şey kaybedilmeden kıymeti anlaşılmaz. Bir gün halı saha maçına gittim. 10 dakika sonra bende engelliler kategorisine dahil oldum. Topuğumdan yukarı ayağımı bağlayan tendomum koptu. 6 ay geçti üzerinden hala tam anlamıyla iyileşmiş değil. O yüzden engelli vatandaşlarımızı çok iyi anlıyorum. Hükümet konağımızda tüm lavabolarımıza birer engelli lavabosu eklettirdik. Aslında engelli vatandaşlarımız, yaşamlarının her bir alanında engelsiz bir şekilde bulanabilmeli. Bunun için çalışmalarımız devam edecek'' diyerek, sanatçı Ali Şerafettin Köksal'ı tebrik etti.
Sergi açılışının ardından Uzman Fizyoterapist Uğur Yıldırım ise 'Fizik Tedavide Güncel Yöntemler' konulu seminerde, engelli vatandaşları ''Uzay Terapi'' konusunda bilgilendirdi.

ENGELLİ VATANDAŞLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ
Programın devamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) bünyesinde hizmet veren "7 Kule 7 Sanat Engelliler Kültür ve Sanat Merkezi İSÖMX grubu, Türkü ve Anadolu Rock müziği ezgilerinden oluşan bir konser vererek, engelli vatandaşlara eğlenceli bir gün yaşattı. Yetenek Sizsiniz yarışmasındaki performansıyla gönüllere kazınan görme engelli Bilal Göregen de özel performansıyla engelli vatandaşlara müzik ziyafeti sundu.