İstanbul'da bombalı saldırı

İstanbul Bayrampaşa metro durağının yan yolunda bir patlama meydana geldi. İstanbul'un bir çok noktasında duyulan patlamanın yol kenarına yerleştirilen boru tipi bombadan kaynaklandığı öğrenildi.

Giriş Tarihi 01 Aralık 2015, 00:00 Güncelleme 02 Aralık 2015, 02:03
İstanbul’da bombalı saldırı

İÇİNDEKİLER

Bayrampaşa Metro İstasyonu yakınındaki üst geçitte patlama meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, patlamanın ardından olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Patlamanın olduğu bölgede polis tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Bölgeden araç ve yaya geçişine izin verilmedi. Patlama dolayısıyla bir metro aracının camının kırıldığı ve bu nedenle yolcuların tahliye edildiği öğrenildi.



EMNİYET: CAN KAYBI YOK
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Bayrampaşa'da meydana gelen patlamada 1 kişinin hafif şekilde yaralandığını bildirdi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "1 Aralık 2015 günü saat 17.15 sıralarında ilimiz Bayrampaşa ilçesi Kadife Kavşağı mevkiinde bir patlama meydana gelmiş, 1 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır." denildi.






VALİ: 1 VATANDAŞIMIZ HAFİF YARALI
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayrampaşa'daki patlamaya ilişkin, "Bir vatandaşımız yaralandı." dedi.

Vali Şahin, açıklamada, Kadife Kavşağı'nda patlama meydana geldiğini belirterek, "Bir vatandaşımız hafif yaralandı. Bu konuda bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz" diye konuştu.



YARALININ KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Kadife Kavşağı'ndaki patlamada yaralanan Adnan Yalçın (36), Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralının durumunun iyi olduğu bildirildi.

Bu arada, patlama nedeniyle bazı araçlarda hasar oluştuğu, çevredeki binaların camlarının kırıldığı belirtildi



BAYRAMPAŞA'DA ABLUKA

Olay yerinde bulunan vatandaşlar yaşanan patlama olayını 155 polis ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen polis, olay yerine giderek çevre güvenliği aldı. Polis, ikinci bir patlama ihtimaline karşın önce metro seferleri durdurdu daha sonra da araç trafiğini tek taraflı keserek bölgede geniş çaplı inceleme çalışması başlattı. Elde edilen bulgular delil torbalarına konularak incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuvarına gönderildi.

POLİS HELİKOPTERİ BÖLGEYİ HAVADAN ABLUKAYA ALDI
Emniyet birimleri alınan her ihbarı titizlikle inceleyerek verilen bir eşkal üzerinden çevrede operasyon başlattı. Olay yerinde çevik kuvvet ekipleri güvenlik şeridi oluştururken bomba imha ve olay yeri inceleme ekipleri de delil çalışması için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalara polis helikopteri de anında havadan müdahale ederek bölgeyi didik didik aradı.

PATLAMANIN NEDENİ BELLİ OLDU
Bayrampaşa'da meydana gelen patlamanın bombalı saldırı olduğu ortaya çıktı. Polis, elde edilen bulgular üzerinden bombanın türünü tespit için çalışmalarını sürdürüyor.

SALDIRININ HEDEFİ ÇEVİK KUVVET
Güvenlik kamerası görüntülerinde Çevik Kuvvet otobüsünün geçişi, 'an' denebilecek kısa süre sonra da meydana gelen patlama görülüyor. Öte yandan polis bölgede olayın öncesi ve sonrasında şüpheli hareketleri görülen bazı kişilerin eşkallerini belirledi ve yakalamak için çalışma başlattı