SURuşturma

Kanlı terör örgütü PKK hedef gözetmedi. Sur'da 2 teröristin saldırısı sonrası Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi öldürüldü. Teröristler, Elçi'nin ölümünü soruşturan savcı ve müfettişlere ise işini yaptırmadı. Terör saldırısının şifresini çözecek deliller ile Elçi'yi vuran mermi çekirdeği de yine PKK'lılar tarafından ortadan kaldırıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Kasım 2015 Güncelleme 30 Kasım 2015, 01:24
SURuşturma

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinin ardından başlatılan soruşturma devam ediyor. 9 savcı gizlilik kararı alınan soruşturmayı yürütürken, İçişleri Bakanlığı'nca da görevlendirilen 4 müfettiş incelemelere başladı. Polisleri şehit eden iki teröristten birinin, önceki gün beyaz Toros'la 3 polisi vuran terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması YDG-H üyesi Mahsun Gürkan olduğu öğrenildi. Gürkan ve diğer YDGH'li teröristin kırsal alanda bomba ve silahlı suikast eğitimi aldıkları belirlendi. Elçi'nin hayatına neden olan merminin hangi silahtan çıktığının tespiti için çalışmalar devam etti. Ancak görevli savcı ve müfettişler önceki günden beri ne zaman olay yerine gitse PKK'lılar tarafından saldırıya uğradı. Olay günü gelen savcılara dört ayrı noktadan roketatar saldırısı yapan PKK'lı teröristler, dün de 4 Ayaklı Minare'nin bulunduğu Şeyh Mutahhar Camii çevresine savcı ve müfettişlerin gelişini engelledi. Saldırıyı tam olarak aydınlatacak delillerin de teröristler tarafından karartıldığı belirtildi. Ayrıca cinayeti çözecek mermi çekirdeği de bu yüzden ele geçirilemedi. Bunun üzerine Sur'daki sokağa çıkma yasağı uzatılarak geniş çaplı operasyon başlatıldı.

GÖRÜNTÜLER İNCELENİYOR
Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, olay sırasında gazetecilerin çektiği görüntüler ile bazı vatandaşların cep telefonlarının da incelendiğini kaydetti. Görüntülerin incelemesinde, olay sırasında sokağa koşarak gelen ve henüz kimliği belirlenemeyen ikinci teröristin elindeki tabancayı sivil polise doğru fırlattığı tespit edildi. O tabanca daha sonra Tahir Elçi'nin yanında bulundu. Elçi'nin ayaklarının yanında bulunan ve suikast silahı olarak bilinen 'Glock' marka tabancanın, olaydan dakikalar önce polisleri şehit eden teröriste ait olduğu belirlendi. Bölgede çatışmaların çıkması nedeniyle şimdiye kadar geniş kapsamlı bir keşif yapılamadığını belirten Solmaz, "Güvenlik sağlandıktan sonra bölgede detaylı bir çalışma yapmak istiyoruz" dedi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: SİLAH TERÖRİSTİN
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tahir Elçi'nin öldürülmesi hakkında konuştu. Elçi'nin cenazesinin yanında bulunan silahın polisi şehit eden teröriste ait tabanca olduğunu belirtti. Davutoğlu şunları söyledi: "Kayıp sadece Elçi ailesinin kaybı değil, bütün Türkiye'nin kaybıdır. Olayla ilgili soruşturma bütün kapsamıyla yürütülüyor. Dün Meclis'te hükümeti suçlayanlara söylüyorum; bu işi devlete, hükümete mal etmeye çalışırsanız, bu ülkeye barış getirmez. Siz HDP'nin ağzından şehit edilen polisler için bir şey duydunuz mu?"

Tahir Elçi'nin ölmesi ve 2 polisin şehit edilmesiyle ilgili görevlendirilen 4 müfettiş kapsamlı bir soruşturma başlattı. Soruşturmada İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile istihbarat, terör ve güvenlikten sorumlu yardımcıları ve iki teröristi elinden kaçıran sivil polislerin ifadelerine başvurulacak.

ÖZEL EĞİTİMLİ SUİKASTÇI
Elçi'nin hayatını kaybettiği olaydan önce 2 polisi şehit eden teröristlerle ilgili önemli bilgilere ulaşıldı. Teröristlerin, Cuma günü beyaz Toros'la gelip, 3 polisi yaralayan PKK'lılar olduğu belirlendi. Teröristlerden birinin PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H (Yurtsever Demokratik Gençlik Harekâtı) üyesi Mahsun Gürkan olduğu öğrenildi. Diğer teröristin kimliği belirlenemedi. İki teröristin de Lice'de silahlı eğitim aldıkları ayrıca YDG-H'nin suikast biriminden oldukları öğrenildi.


1) 2 polisi şehit eden teröristler, Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı sokağa böyle girdi.


2) Söz konusu noktada bulunan sivil polisler, teröristlere anında müdahale etti. Bu sırada teröristlerden biri elindeki tabancayı fırlattı.


3) Terör örgütü YDG-H üyesi Mahsun Gürkan olduğu öğrenilen bu terörist, hızla olay yerinden kaçtı.


4) Elçi'nin cansız bedeni böyle bulundu. Yanında ise teröristin silahı vardı.