Şehidin yüzüğü oğluna emanet

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Kasım 2015 Güncelleme 30 Kasım 2015, 01:24
Şehidin yüzüğü oğluna emanet

İÇİNDEKİLER

Türkiye dün şehit polislerine ağladı. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği saldırıda şehit olan polis memuru Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur için Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törenin ardından şehitlerin cenazeleri memleketlerine gönderildi. Yaklaşık 2 yıldır Diyarbakır'da görev yapan şehit Ahmet Çiftaslan'ın (41) cenazesi Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesindeki babaevine getirildi.

ARTIK DENİZ'İN...
Şehit için daha sonra Ulu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, Vali Mustafa Hakan Güvençer ile 10 bin kişi katıldı. Şehidin eşi Dilek Çiftaslan, kızı Mehtap (12) ve oğlu Deniz'e (8) sarılarak gözyaşı döktü. Acılı kadının, eşinin şehit olduğunda parmağında olan Türk bayraklı yüzüğü kendi parmağına taktığı görüldü. Oğlu Deniz'e parmağındaki yüzüğü gösteren şehit eşi, "Bak bu Türk bayraklı yüzük babanın parmağındaydı. Bu yüzük artık senin Denizim ve onun gibi yiğit olacaksın" dedi. Şehit Çiftaslan'ın naaşı Şeyhadil Mezarlığı'nda vatan toprağına bırakıldı.



ELAZIĞ'IN ACISI
Gözyaşının bir diğer adresi de Elazığ'dı. Şehit polis Cengiz Erdur'un (47) naaşı memleketi Elazığ'a getirildi. Mevlana Camii'nde düzenlenen törende şehidin eşi Melek Erdur gözyaşı döktü. Cenaze törenine Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti ve CHP milletvekilleri ile şehidin annesi Ayşe, eşi Melek, kızı Arzu, oğlu Eren ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazının ardından şehidin naaşı Asri Mezarlık'ta toprağa verildi. Şehit Cengiz Erdur'un 21 yıllık polis memuru olduğu öğrenildi.



Sırrıberk ARSLAN