Ölüm kalım savaşı

Avrupa'ya geçmek isteyen 86 mülteci bir tekneye bindi. Kıyıya yaklaşırken bot alabora oldu Denizin ortasında bir anda ölüm kalım savaşı başladı. Mültecilerin imdadına gönüllüler yetişti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Kasım 2015 Güncelleme 30 Kasım 2015, 01:21
Ölüm kalım savaşı

İÇİNDEKİLER

Ülkelerindeki savaştan kaçan milyonlarca Suriyeli ve Afganlar yollara düştü. Yaşam savaşını kazanabilmek için türlü yollara başvurdu. İşte onlardan bir tanesi de dün yaşandı. Ege Denizi'ne tekneyle açılan 86 göçmen yine ölümle burun buruna geldi. Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isterken tekneleri alabora oldu.

65 KM YOL YÜRÜDÜLER
Her biri teker teke suya düştü. Bu esnada çocukların hali yine dikkatlerden kaçmadı. İmdatlarına ise gönüllüler yetişti.
Göçmenleri sudan alıp karaya çıkardı. Öte yandan, yeni bir yaşam hedefi ile Avrupa'ya umut yolculuğuna çıkan sığınmacılar, dün yine Yunanistan'ın Midilli Adası'nı geçiş noktası olarak kullandı. Ada sahillerine dün 3 saat içinde 50 şişme bot ulaştı. Çok sayıda sığınmacı, adaya güneydeki sahil kesiminden ya da kuzeydeki Mithymna kentinin Eftalou bölgesinden ayak bastı. Kayıt işlemlerinin ardından kendilerini ana karaya taşıyacak feribotlara binmek için 65 kilometre uzaklıktaki Midilli limanına yürüdü. Adada kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra limandan kalkan feribotla Pire limanına oradan da Avrupa'nın diğer ülkelerine doğru yola çıktılar.

SAYILARI 153 BİNİ AŞTI
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) geçen günlerde, bu yıl Yunanistan'a 396 bin sığınmacının giriş yaptığını açıklamıştı. BMMYK'ya göre sadece eylül ayında Yunanistan'a giriş yapan sığınmacı sayısı 153 bini aştı. Ayrıca, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için denize açılan 55 yabancı uyrukluların bulunduğu botun batması sonucu, ilk belirlemelere göre 4 çocuk hayatını kaybetti.