Kritik yılbaşı

İzmir ve İstanbul'da sahte rakı nedeniyle şu ana kadar 34 kişi yaşamını yitirdi. 20 kişi de yoğun bakımda komaya girdi. Uzmanlar, alkol tüketiminin arttığı yılbaşında ölümlerin ciddi ulaşabileceğini belirterek vatandaşları uyardı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Kasım 2015 Güncelleme 30 Kasım 2015, 01:37
Kritik yılbaşı

İÇİNDEKİLER

İSTANBUL'DA sahte içkiden 28 kişi öldü. Bu facia geçen günlerde İzmir'e sıçradı. Orada da şu ana kadar 6 kişi hayatını kaybetti. Peş peşe gelen kötü haberler sonrası gözler yeniden kayıt dışı içki üretimine çevirdi. İçki tüketiminin arttığı yılbaşının yaklaşması üzerine sektör temsilcileri halkı uyardı. İzmir Ticaret Odası Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Meslek Grubu Meclis Üyesi Bedri Artut, kaçak olarak yapılan içkiden ölümlerin devam ettiğine dikkat çekerek, sahte içki üreticilerine ölümlere neden oldukları için en ağır ceza verilmesinin dile getirip, devlet yetkililerinin kaçak içki imalatçılarına göz açtırmamasını istedi.

VATANDAŞLARA TAVSİYELER
Artut, "Ne yazık ki insan hayatı ile kumar oynuyorlar. Sahte içkiden ölümler önümüzdeki günlerde daha da artabilir. Özellikle yılbaşında tehlike daha da büyüyor. Eğer tedbir alınmazsa yılbaşından sonra ne yazık ki yeni ölümler olabilir" dedi. Artut, kaçak içki konusunda vatandaşlara şu tavsiyelerde bulundu: "Şişenin üzerindeki etiket kontrol edilmeli. Tarım Bakanlığı'nın izni aranmalı. Kapak üzerinde, GİP ve Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) logoları taşıyan bandrol bulunmalı. Bandrol, yırtık, yıpranmış olmamalı. Şişe hareket ettirildiğinde bandroldeki renk dönüşümü görülebilmeli. Şişenin daha önce açılıp açılmadığı mutlaka kontrol edilmeli. Şişede bulanıklık, tortu ve fiziki kirlilik olmamalı."