Erdoğan'dan Putin'e sert yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın ileri sürdüğü iddialara sert yanıt verdi. DAEŞ'ten petrol alımı iddialarıyla ilgili Erdoğan, "Lafla olmaz belge varsa ortaya koysun. Biz petrol kaçakçılığını yapanları enseleriz. İspat edilirse ben bu makamda durmam Putin'e de bunu soruyorum: Sen o makamda durur musun?" diye konuştu...

Giriş Tarihi 30 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 30 Kasım 2015, 21:43
Erdoğan’dan Putin’e sert yanıt

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

RUSYA ÖNCE BUNU AÇIKLASIN
Türkiye DAİŞ'ten petrol alıyor yakıştırması ahlaki değil.DAİŞ terör örgütünden petrol alan kişilerden bir tanesi Rus ve Suriye vatandaşı olduğu, Amerikan Hazine Bakanlığı tarafından söylenilen George Hasasi'dir. Bunu Amerikan Hazine Bakanlığı da açıkladı. Önce bunu açıklasınlar. İftiralarla bunlar yürümez.

PUTİN'E HODRİ MEYDAN
Burada çok çok iddialı bir şeyi de ortaya koyarım. Böyle bir şey ispat edildiği anda bizim milletimizin asaleti şunu gerektirir. Ben bu makamda durmam ama sayın Putin'e diyorum, 'sen o makamda durur musun?' Bu kadar açık bunu konuşuyorum. Bugün bunu buradaki bazı liderlerle de paylaştım. Bugüne kadar yasal yollardan petrol almışızdır.

ETEKLERİNDEKİ TAŞLARI DÖKSÜNLER
(Rusya'dan yapılan açıklamalar) Biraz sabırlı olalım. Biz duygusal davranmayalım. Bütün bunların hepsini görelim. Eteklerde ne kadar taş varsa dökülsün, ondan sonra bizde de varsa birikmiş taşlar, biz de dökmeye başlarız.

Devlet arasında böyle uzun uzadıya iplerin koparıldığı şeyler olmaz. Mümkün olan o bağı tutmaktır. Biz o bağı korumaya çalışıyoruz. Rusya bunu nasıl sürdürecek bunu bilemem. Bizde gelişmelere göre bir yol izleyeceğiz.