Yavru Ceylan

Yine mülteci botu, yine bir facia! Olumsuz hava koşullarında organizatörlerin zoruyla denize açılan 4 Suriyeli ailenin bindiği bot alabora oldu. Hüseyin ailesinin 1 ve 4 yaşındaki kızları serin sularda öldü. 6 yaşındaki Ceylan ise son anda kurtarıldı. Küçük çocuğun ölüme bakışı ise yürekleri dağladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Kasım 2015 Güncelleme 28 Kasım 2015, 00:51
Yavru Ceylan

İÇİNDEKİLER

Ülkelerindeki savaştan kaçan Suriyeli göçmenler önceki gün yeni bir facia yaşadı! 4 aileden oluşan 8'i kadın, 3'ü çocuk 23 kişilik grup Bodrum Bitez Mahallesi sahilinden 7 metre uzunluğundaki ahşap tekneyle Yunanistan'ın İstanköy Adası'na gitmek için önceki gün yola çıktı. Ancak, tekne fırtına nedeniyle 300 metre sonra alabora oldu. Kaçaklardan bazıları yüzerek kıyıya ulaştı. Bazıları da Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. 1'i çocuk 21 kişi hastaneye kaldırıldı. Arama çalışmalarında kız kardeşler Veren Halil Hüseyin (4) ve Dilvan Halil Hüseyin'in (1) cesetlerine ulaşıldı.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Minik bedenleri sudan alınan iki çocuk, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Ölen çocukların sağ kurtarılan annesi Hatıma, babası Omar (39) ve ablası Ceylan Helin (3), tedaviye alındı. Soğuktan donmak üzereyken kurtarılan küçük Ceylan'ın korkulu gözlerle 'Yaşama' bakışı ise yürekleri burktu. Bu faciaya neden olduğu öğrenilen bir Türk gözaltına alınırken, iki kızının öldüğünü sabah öğrenen anne ise sinir krizi geçirdi.

4 ÇOCUK DAHA ÖLDÜ
Çanakkale Ayvacık'ta, Sivrice mevkiinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için önceki gece denize açılan 55 kişilik grubun botu battı. 4 çocuk öldü.