Davutoğlu'ndan saldırıya dair açıklama

Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır'daki saldırıya ilişkin "Bu olay mutlak surette aydınlatılacaktır, ama kim yapmış olursa olsun hedef açıktır, hedef sadece Sayın Tahir Elçi değil hedef Türkiye'dir" dedi.

Giriş Tarihi 28 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 28 Kasım 2015, 16:14
Davutoğlu’ndan saldırıya dair açıklama

İÇİNDEKİLER

Başbakan Davutoğlu Ankara'da Diyarbakır saldırısı ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;


Şu ana kadar ulaşan bilgilere göre sayın Tahir Elçi, zarar gören 4 ayaklı minare yanında açıklama yaparken aynı anda, bir araç içinde teröristler polisimize saldırdı. Orada 1 polisimiz şehit oldu.

İKİ İHTİMAL SÖZ KONUSU
İki ihtimal söz konusu, Tahir Elçi'ye yönelik suikast gerçekleştirilmiş olması. Kim yapmış olursa hedef açıktır. Hedef Tahir Elçi değil. Hedef Türkiye'dir. Türkiye'deki barış ve huzur ortamına yönelik saldırıdır.

İkinci ihtimal ise polisimizin de teröristlere karşlık vermesi sonucu ateş arasında kalması sonucu hayatını kaybetmesi. Böyle bir durum da varsa bu açığa çıkar

Bu çerçevede İçişleri ve Adalet Bakanlığımızdan üst düzey yetkililer olay yerine sevkedildi ve olayın aydınlatılması için bütün gayreti göstereceklerdir.

Özellikle Diyarbakır'daki vatandaşlarımız provokasyona kapılmadan olayın aydınlatılmasını beklemelidir.

FAİLİ MEÇHULLERE İZİN VERMEYİZ
Davutoğlu, bu konunun üstünün örtüleceği ya da bu konuda gizli bazı unsurlar olduğu ve bu varsayım üzerinden toplumu, Diyarbakır'daki vatandaşları tahrik etmeye kalkışanlara yönelik olarak da "Buradan açık ve net bir şekilde söylüyorum; biz faili meçhullere izin vermedik, vermeyiz, ancak bu olaylar üzerinden eğer Türkiye'de yeni bir kargaşa ortamı çıkartılmak istenirse, buna karşı da kayıtsız kalmayız" dedi.

ÜMİT EDERİM GÖRÜŞME GERÇEKLEŞİR
Başbakan Davutoğlu, Rusya ile yaşanan sürece ilişkin olarak da şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın pazartesi günü Sayın Putin ile Paris'te bir görüşme gerçekleştirmesi önemlidir, ümit ederim gerçekleşir. Bu tür durumlarda iletişim kanallarını kapalı tutmamak lazım. Biz bunu daha önce Türkiye olarak birçok kez yaşadık. İletişim kanalları açık olmalı. Olay kendi çapı ve çerçevesi içinde ele alınmalı, diğer yerlere sirayet etmemeli."