Rus medyası kendi kendini trolledi

Rus savaş uçağının ihlal sonrasında düşürülmesinin ardından Rusya tarafından yapılan suçlamalar ülke basınında geniş yer buluyor. Türkiye ile DAEŞ arasında bağlantı kurmaya çalışan Putin'e yakın Russia Today skandal bir habere imza attı. Bilal Erdoğan'ın Aksaray'daki bir lokantanın sahipleri ile çektirdiği fotoğrafı, DAEŞ ile sözde ortaklığın kanıtı olarak gösterdi.

Giriş Tarihi 26 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 26 Kasım 2015, 11:05
Rus medyası kendi kendini trolledi

İÇİNDEKİLER

Rusya tarafından Türkiye'ye yapılan suçlamalara ülke medyasında geniş yer ayrılıyor. Türkiye ile DAEŞ'in arasındaki sözde alışverişi kanıtlamaya çalışan Russia Today skandal bir habere imza attı.

Rus devlet TV'sinin desteklediği Putin'e bağlı bir yayın organı olan Russia Today, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın fotoğrafını petrol ticaretine belge olarak gösterdi.




DAEŞ DEDİĞİ AKSARAYLI LOKANTACILAR
Haber7'de yer alan habere göre, "Ankara'nın DAEŞ'le petrol ticareti" başlığıyla duyurulan haberde yer alan fotoğrafta, Bilal Erdoğan'ın yanındaki kişiler Aksaray'da lokanta işleten Hataylı iki kardeş olan İsmail Kember ile Ali Kember. O fotoğrafı sosyal medya hesaplarında paylaşan bazı Türk vatandaşları da Rusların haberinde referans oldu.