Paralel tetikçi Mumay'ın işine son verildi

1 Kasım seçimlerinden sonra açıkça çark eden Doğan medyası paralel tetikçi Bülent Mumay'ın işine son verdi. Ancak en az onun kadar vukuatlı olan paralelcilerden Eyüp Can, Candaş Tolga Işık ve Nazlı Ilıcak hala Doğan medyası çatısı altında görevini sürdürüyor.

Giriş Tarihi 26 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 26 Kasım 2015, 15:00
Paralel tetikçi Mumay’ın işine son verildi

İÇİNDEKİLER

Paralel örgütle kol kola giren ancak 1 Kasım seçimleri sonrasında adeta çark eden Aydın Doğan medyası, paralel tetikçi Bülent Mumay'ın Hürriyet'teki görevine son verdi.

BÜLENT MUMAY KOVULDU
45 gün önce görevinden alınan Bülent Mumay, gazetenin yayın yönetmeni Sedat Ergin'in özel danışmanı olarak görevini sürdürmekteydi. Yaklaşık 40-45 gündür gazeteyi Sedat Ergin'le birlikte hazırlayan Mumay'ın dün itibariyle Hürriyet'teki işine son verildi.

PROVOKATİF VE KIŞKIRTICI HABERLERİYLE ÖNPLANDAYDI
Gezi olaylarında ve 17-25 Aralık darbe girişimlerinde kışkırtıcı ve yalan haberleriyle dikkat çeken Mumay, ayrıca internet haberciliğine porno virüsünü sokan isimdi.

TASARRUF TEDBİRLERİ GEREKÇE GÖSTERİLDİ
Mumay, konuyla ilgili açıklama yapmazken, Medyatava'nın haberine göre, gazete işten çıkarma nedeni olarak tasarruf tedbirlerini gerekçe gösterdi.

EYÜP CAN, CANDAŞ TOLGA VE NAZLI ILICAK HALA DEVAM EDİYOR
Ancak en az Mumay kadar kışkırtıcı haber ve yayınlara imza atan, Gülen'in prensi olarak da bilinen Eyüp Can ise Doğan medyası çatısı altında hala görevine devam ediyor.

Ayrıca yine paralel örgütün tetikçisi olan isimlerden, 'paralel istihbarat şefinin medyadaki posta eri' olarak bilinen Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık ve örgütün en büyük provokatörlerinden Nazlı Ilıcak da yine Doğan Medya çatısı altında görevini sürdürüyor.