Vicdansızlar

TAKVİM internet üzerinden yürütülen çocuk satışı ile ilgili şok edici detaylara ulaştı. Henüz doğmamış bebeğini ya da çocuklarını başka ailelere pazarlayan kişiler ve siteler belirlendi. Bakanlık harekete geçti. Siteler hakkında suç duyurusunda bulundu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Kasım 2015 Güncelleme 25 Kasım 2015, 01:35
Vicdansızlar

İÇİNDEKİLER

İnternet üzerinden "Bu kadarı da pes!" dedirten çocuk satışı... Farklı isimlerle kurulan internet siteleri üzerinden çocuğunu evlatlık vermek isteyen annelerle, evlatlık almak isteyenlere aracılık edilerek çocuk satışı yapıldığı ortaya çıktı. Öyle ki anne karnındaki bebekler bile bu satışın konusu oldu. Bir internet sitesinde 27 haftalık hamile olduğunu belirten kadın, doğacak çocuğunu almak isteyenlerin kendisiyle iletişime geçmesini istedi! Bebekleri evlatlık almak isteyen aileler, doğum yapacak kişinin özel hastanede masraflarını karşılamaktan çeşitli para tekliflerine kadar birçok taleple, doğmamış bebekleri almak için yarıştığı da fark edildi. TAKVİM'in haberiyle harekete geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 6 internet sitesine erişim engellenirken, 8'i için yasal sürecin devam ettiği öğrenildi. Henüz kapatılmayan internet sitelerinden biri, çocuk satışının geldiği boyutları gözler önüne serdi.

Çocuk satışına aracılık eden söz konusu internet siteleri üzerinden evlatlık edinen ailelerin, akla hayale sığmayan paralar harcadığı ve bebek sahibi oldukları iddia edildi.

Burcu ÇALIK