Genelkurmay iz raporunu açıkladı

Genelkurmay Başkanlığı, düşürülen uçağın iz analizini yayınladı. Uçağın 10 kez uyarılmasına rağmen Türk hava sahasını ihlal ettiği vurgulandı.

Giriş Tarihi 24 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 24 Kasım 2015, 13:03
Genelkurmay iz raporunu açıkladı

İÇİNDEKİLER

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında düşürülen savaş uçağı ile ilgili açıklama yaptı. hava sahasına ilişkin radar izi analizi de askeri kaynaklar tarafından paylaşıldı. Rusya'nın "sınırı ihlal etmedik" açıklamasıyla heyecanlanıp Türkiye'yi suçlu düşürmek için algı operasyonuna başlayan içimizdeki hainler bir kez daha sarsıldı.

İŞTE TSK'DAN YAPILAN AÇIKLAMA
24 Kasım 2015 tarihinde saat 09.20 civarında Hatay Yayladağı bölgesinde Türk Hava Sahasını ihlal eden milliyeti bilinmeyen bir uçak defalarca (beş dakika içerisinde 10 kez) ikaz edilmesine rağmen Türk Hava Sahasını ihlal etmiştir.

Söz konusu uçağa angajman kuralları çerçevesinde 24 Kasım 2015 saat 09.24'te bölgede hava devriye görevinde bulunan iki adet F-16 uçağımız tarafından müdahalede bulunulmuştur.

İHLAL RADAR İZİNDE
Bu arada askeri kaynaklar hava sahası ihlaliyle ilgili radar izi analizi haritası paylaştı. Analizde düşürülen uçağın Türk hava sahasını ihlalinin nasıl gerçekleştiği belirtildi.