Şehir Üniversitesi öğrencilerinden protesto

Şehir Üniversitesi'ne paralel yazar Ali Atıf Bir'in rektör olarak atanmasını üniversitenin öğrencileri de protesto etti. Şehir Üniversitesi öğrencileri 'Başörtüsü düşmanı bir kişinin rektör olmasının, Şehir Üniverstesi'nin kuruluş amacına ve felsefesine ihanet olduğunu' belirtti.

Giriş Tarihi 27 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 27 Ekim 2015, 14:28
Şehir Üniversitesi öğrencilerinden protesto

İÇİNDEKİLER

30 yıllık köklü geçmişi olan Bilim ve Sanat Vakfı'nın arayışını yeni bir kurumsallaşma ile derinleştirme çabasının ifadesi olarak kurduğu Şehir Üniversitesi'nde bugünlerde ilginç olaylar yaşanıyor.

Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nı Murat Ülker'in yaptığı ve Bilim ve Sanat Vakfı'nın birikimleriyle katkı sağladığı Şehir Üniversitesi'nden üç akademisyen birden istifa etmişti. Gerekçesi paralel devlet yapılanmasına açıkça destek veren Ali Atıf Bir'in üniversite rektörlüğüne getirilmesiydi.



ÖĞRENCİLER DE TEPKİLİ
Ali Atıf Bir'in rektörlüğe getirilmesiyle ilgili olarak üniversite öğrencileri de tepkilerini dile getiriyor. Ali Atıf Bir'i okullarında rektör olarak görmek istemeyen öğrenciler, bugün saat 12:00′da Batı Kampüsü önünde buluşarak tepkilerini dile getirdi.

BAŞÖRTÜSÜNE KARŞIYDI
Ali Atıf Bir'in tepki görmesinin nedenlerinden biri olarak da, "YÖK türbanla mücadelede sonuna kadar haklı. Türban üniversiteye girerse Türkiye Şeriatla savaşı kaybeder" açıklaması gösteriliyor.



PARALEL MEDYADA YAZARLIK YAPIYORDU
Bugün Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan ve en son 1 Ekim'de Murat Ülker'den aldığı teklifle köşe yazarlığını bıraktığını yazan Bir, yazısını "İpek Medya Grubu'nun sahibi Akın İpek'e saygısı, Medya Grup Başkanı Ayhan Yurttaş'a sevgisi, Genel Yayın Yönetmenim Erhan Başyurt'a bıraktığı özgürlük alanı için gönülden teşekkür ederim. Tarık Toros, Murat Uzun TV programlarıma büyük destek verdiler hepsi sağ olsun." diyerek bitirmişti.

ÜÇ İSİM BİRDEN İSTİFA ETMİŞTİ
Vizyonu ve felsefesi belli olan Şehir Üniversitesi'nin rektörlüğüne Ali Atıf Bir'in getirilmesi üniversitenin akademik kadrosunda büyük huzursuzluk yarattı. İlk tepki ise Prof. Dr. Burhanettin Duran, Doç. Dr. Fahrettin Altun ve Prof. Dr. Medaim Yanık'tan geldi. Üniversitenin kadrosunda yedi yıldır bulunan üç akademisyen dün yayınladıkları bir mektupla üniversiteden istifa ettiklerini belirttiler.

Üniversitenin 7 kişilik kurucu akademik kurulunun 3 üyesi olan akademisyenler yayınladıkları istifa mektubunda "Kurucuları arasında yer aldığımız ve yaklaşık 7 yıldır hizmet verdiğimiz İstanbul Şehir Üniversitesi'nden bugün itibariyle istifa ediyoruz." dediler.



"PARALEL DEVLET YAPILANMASI'NA DESTEK VEREN BİR İSMİ KABUL ETMİYORUZ"
Ali Atıf Bir'in rektörlüğe getirilmesi ardından istifa eden akamedisyenler gelinen noktada üniversitenin kurucu felsefesinden uzaklaştığını ve bundan rahatsız duyduklarını belirterek "Üniversite Rektörlüğüne Ali Atıf Bir gibi İstanbul Şehir Üniversitesi'nin misyonu, vizyonu ve değerleriyle açık bir karşıtlık içinde olan, 'YÖK türbanla mücadelede sonuna kadar haklı. Türban üniversiteye girerse Türkiye Şeriatla savaşı kaybeder' gibi ifadelerle anti-demokratik ve özgürlük karşıtı cephede yer alan ve bugüne dek 'paralel devlet yapılanması'na destek veren bir ismin getirilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Ve 'biz yokuz' diyoruz." açıklamasında bulundular.