Başsavcılıktan Ankara açıklaması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Garı önündeki terör canlı bomba eylemini gerçekleştiren kişilerden birinin Yunus Emre Alagöz olduğunu, diğer canlı bomba eylemcisinin fotoğrafla teşhisinin yapıldığını, açık kimliğinin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiğini ve bu kişinin eylemi gerçekleştirmek üzere, güney sınırlarımıza komşu bir ülkeden geldiğinin belirlendiğini duyurdu.

Giriş Tarihi 19 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 19 Ekim 2015, 20:04
Başsavcılıktan Ankara açıklaması

İÇİNDEKİLER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Söz konusu canlı bomba eylemini gerçekleştiren kişilerden birinin Yunus Emre Alagöz isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Diğer canlı bomba eylemcisinin fotoğrafla teşhisi yapılmış olup, açık kimliğinin belirlenmesi için çalışmalar devam etmektedir. Bu kişinin eylemi gerçekleştirmek üzere, güney sınırlarımıza komşu bir ülkeden geldiği tespit edilmiştir" açıklamasında bulundu.

ÇOK SAYIDA BOMBA ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan açıklamada, Ankara Garı önündeki terör saldırısı kapsamında yakalananların adreslerinde çok sayıda silah, el bombası, bomba yapımında kullanılan materyaller ile tonlarca amonyum nitrat ele geçirildiği bildirilerek, "(Bunların) Şüphelilerce başka bombalama eylemlerinde kullanacakları değerlendirilmiş olup, iş bu soruşturma çerçevesinde yapılan çalışmalar sonucu bu kişilerin gelecekte planladıkları muhtemel eylemlerin de önüne geçildiği düşünülmüştür" denildi.

SORUŞTURMA DERİNLEŞEREK SÜRDÜRÜLECEK
Olayı gerçekleştiren terör örgütü ile bu olayı gerçekleşmesinde bağı ve katkısı olabileceği düşünülen diğer terör örgütleri hakkında soruşturma derinleştirilerek sürdürülmektedir

SORUMSUZCA YAYINLAR 9 KİŞİNİN KAÇMASINA NEDEN OLDU

Açıklamada, "Şüphelilerin yerlerinin tespit edilip, yapılacak operasyonlarla gözaltına alınma işlemlerinin gerçekleştirilmesine çaba gösterildiği sırada, bazı basın yayın organları sorumsuzca davranarak, bir kısım şüphelilerin ad ve soyadlarının baş harflerini yazmak suretiyle haber yapmaları neticesinde, bombalama eylemi ile kuvvetli irtibatları olduğu düşünülen 9 kişinin kaçmasına sebep olmuşlardır. Kaçan kişiler hakkında Sulh Ceza Hakimliğinden 'Yoklukta tutuklama" alınmıştır" ifadelerine yer verildi.